Dutch tax seminar
Image default
Dienstverlening

Asbestsanering in Brabant

Inmiddels verzorgt Sloop en Milieutechniek Brabant, in samenwerking met Fideel, al een aantal jaar asbestsanering door heel Brabant. Kiest u ervoor om asbest te laten verwijderen door dit multifunctionele en gecertificeerde bedrijf, dan kunt u rekenen op betrouwbare en goede service. Of het nu om het dak van een bedrijfspand gaat of om een klein schuurtje, S.M.B. voert graag bij iedereen in Brabant asbestsanering uit. Wist u dat het in de meeste gevallen verplicht is om een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf in te schakelen en u asbest bijna nooit zelf mag verwijderen? Hier leest u meer informatie omtrent asbestsanering.

De gevaren en regels

Asbest is verwerkt in veel materialen en werd in het verleden veelvuldig gebruikt. Zolang er niets met het materiaal aan de hand is, zal er vrij weinig gebeuren. Wordt u echter rechtstreeks aan een grote hoeveelheid asbestvezels blootgesteld, dan kan dit zeer grote gevolgen hebben voor uw gezondheid. Dit kan vrijkomen middels het bewerken of verwijderen van asbest of een asbesthoudend product. Door dit gevaar heeft de overheid voor een grote hoeveelheid situaties verplicht gesteld dat asbestverwijdering alleen gedaan mag worden door een gecertificeerd bedrijf. Dit geldt onder andere voor asbestdaken die zich op bedrijfspanden bevinden, oppervlakten van 35m² of groter en asbestdaken die reeds beschadigd zijn. Op deze manier wordt asbestsanering zo veel mogelijk door professionals uitgevoerd en worden de gezondheidsrisico’s geminimaliseerd.

Subsidies voor particulieren en ondernemers

Tot voor kort was het mogelijk om als particulier subsidie te krijgen voor het laten verwijderen van een asbestdak. Echter is deze mogelijkheid per 15 december 2018 opgeheven omdat het budget van €75 miljoen volledig was bereikt. U heeft echter nog steeds een kans om een asbestsubsidie van uw gemeente of provincie te krijgen. U dient zelf contact op te nemen en te informeren of er een provinciale of plaatselijke subsidie mogelijk is. Als ondernemer zijn er nog wel een aantal mogelijkheden waardoor u korting krijgt die kan oplopen tot 36%.

 

https://www.fideel.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn compensatoren?

Prachtige vloertegels en wandtegels voor een goede prijs

Laat een serre realiseren door hét bouwbedrijf uit Amersfoort