De automatische deur: 6 soorten op een rij

De automatische deur: 6 soorten op een rij

Een automatische deur is een automatische deur, toch? Het principe van deze deur is van dien aard dat als hij goed werkt de meeste mensen eigenlijk helemaal niet door hebben dat ze door een automatische deur gaan. Het is daarom ook niet verwonderlijk als u er eigenlijk nooit bij stil hebt gestaan hoeveel verschillende soorten deuren er wel niet zijn. Samen met een draaideur specialist, zoals bijvoorbeeld Entrance, kunt u bepalen welke van deze 6 soorten deuren voor uw situatie het meest geschikt is.

De automatische deur, van dubbele schuifdeur tot draaideurautomaat

De dubbele schuivende deur is de meest bekende automatische deur die zowel geschikt is voor buiten- en binnengebruik. De complete deur bestaat uit vier panelen waarvan de middelste twee over de buitenste twee open schuiven.

De enkelvleugelige schuifdeur

De enkelvleugelige schuifdeur is geschikt als uw wand minder lang is en 4 panelen te veel ruimte in beslag nemen. In dit geval bestaat de deur uit twee panelen waarvan de linker of de rechter over de andere heen schuift.

De telescoopdeur

Deze deur is ideaal als u eigenlijk maar de ruimte hebt voor anderhalf keer de breedte van de gewenste doorgang. In dit geval bestaat de deur uit drie panelen waarvan de twee linker of twee rechter panelen over elkaar en over het derde paneel schuiven. Hierdoor ontstaat een doorgang van 2/3 van de breedte van de totale schuifdeur.

De vouwdeur

In dit geval wilt u een automatische deur, maar moet de doorgang net zo breed zijn als de complete deur. De vouwdeur vouwt bij opengaan als een soort harmonica aan beide zijdes in elkaar zodat de volledige breedte benut kan worden.

De halfronde deur

Voor een elegante, organische oplossing kunt u kiezen voor een halfronde deur. Hier bestaat de deur uit een halve cirkel die is opgedeeld in vier panelen en in principe hetzelfde werkt als de dubbele schuivende deur, alleen dan met gebogen panelen.

 

Vraag raad aan een expert

Wilt u meer weten over de verschillende soorten deuren? Twijfelt u over welke automatische deur het meest geschikt is voor uw toepassingen en het beste aansluit bij uw wensen? Aarzel dan niet en neem contact op met een specialist in automatische deuren! De specialisten van Entrance helpen u graag verder met deskundig advies.

https://www.entrance.nu/