Dutch tax seminar
Image default
Vervoer en transport

Hoe een elektrische step te gebruiken

Je hebt ze gezien. Ze zijn al overal. Het zijn er elke dag meer en ze gaan nergens heen, zo lijkt het. En de mensen op hen lijken het geweldig te vinden, terwijl ze ook efficiënt hun bestemming bereiken en het verkeer ontwijken.

De kans is groot dat je denkt… “moet ik een van deze elektrische scooter-dingen proberen? ”.

Het antwoord is natuurlijk ja.

En als je twijfelt of het moeilijk is om ermee te rijden, kun je ontspannen. Ze zijn erg veilig, gemakkelijk en leuk om te rijden.

Toch zijn er een paar dingen die je moet weten als je nog nooit op een elektrische step met kenteken hebt gereden. Dit zijn alle stappen om op een elektrische scooter te rijden.

Hoe een elektrische scooter te gebruiken – stapsgewijze handleiding

 • veiligheid eerst – draag altijd een helm, beschermende uitrusting en kleding, rijd alleen en rij defensief

 • respecteer de verkeersregels en rijd niet te snel

 • vermijd rijden in de regen, sneeuw of op gladde oppervlakken

 • zorg ervoor dat uw scooter voldoende vermogen heeft, de acceleratie, remmen en elektronica goed werken en dat de banden voldoende zijn opgepompt

 • zet uw scooter aan en begin langzaam

 • grijp het stuur vast

 • zet een voet op het dek en gebruik de andere om van de grond te trappen

 • wanneer je scooter begint te bewegen, druk je op de versnelling en plaats je beide voeten op het dek

 • houd de acceleratie ingedrukt om te blijven rijden

 • activeer een remsysteem om te stoppen

Laten we eens kijken wat deze stappen precies beschrijven, en ook wat u nog meer moet weten om uw elektrische scooter veilig en efficiënt te gebruiken.

Zijn elektrische scooters legaal?

Over het algemeen zijn elektrische scooters volkomen legaal in de meeste landen en steden. U moet uw locatie, stad en land controleren op de specifieke wetten, maar deze zijn voor het grootste deel legaal. Op de meeste plaatsen worden elektrische scooters geclassificeerd als kleine motorvoertuigen of fietsen, en moeten ze zich houden aan die respectievelijke verkeerswetten.

Bekijk de volledige juridische gids voor elektrische scooters om meer te weten te komen over uw specifieke land of stad.

Sommige steden in de wereld hebben het gebruik ervan op een bepaalde manier verboden. Enkele van deze beperkingen omvatten

 • beperkingen op hun snelheid

 • beperkingen op waar ze kunnen worden geparkeerd

 • beperkingen op waar ze mogen worden bereden

 • li>

Deze paar locaties zijn de uitzondering. Een beroemd voorbeeld hiervan is Engeland, waar elektrische scooters zijn verboden (maar nog steeds letterlijk miljoenen mensen blijven er elke dag op rijden zonder enige juridische problemen). Elektrische scooters zijn voor het grootste deel legaal, maar controleer uw locatie om er zeker van te zijn.

Zijn elektrische scooters veilig?

Elektrische scooters zijn over het algemeen veilig. Elke keer dat u in het verkeer bent, vooral op een gemotoriseerd voertuig, bestaat er een risico op letsel. Maar scooterongevallen zijn relatief zeldzaam, gezien het aantal scooters dat tegenwoordig in gebruik is en hoeveel mensen veilig op hun bestemming zijn gekomen.

Dat gezegd hebbende, moet u nog steeds defensief rijden, alle lokale verkeerswetten naleven en rekening houden met alle mogelijke veiligheids- en voorzorgsmaatregelen. Bekijk de gids over veiligheid van elektrische scooters voor meer informatie.

Veiligheid van elektrische scooters

Veilig blijven tijdens het rijden op een elektrische scooter is van het grootste belang.

Draag altijd een helm. Als je je maar één ding van deze hele paragraaf herinnert, zou het dit moeten zijn: draag een helm. Het kan letterlijk ernstig letsel of erger voorkomen.

Draag indien mogelijk knie- en elleboogbeschermers. Dit geldt vooral als je nog niet gewend bent aan de scooter.

Het is ook slim om kleding te dragen die je rit comfortabel en veilig maakt. Dat betekent shirts met lange mouwen en lange broeken, sneakers of laarzen. Als er veel wind of stof in uw omgeving is, kunt u overwegen ook een veiligheidsbril of rijbril te gebruiken, deze zullen het zicht veel gemakkelijker maken.

Bekijk de handleidingen over de beste scooterhelmen en de beste scooteraccessoires, als u enkele van deze items mist.

Rijd altijd met beide voeten op het dek. Vermijd tentoonstellingen totdat je meer ervaring hebt, en vermijd ze zelfs dan voor maximale veiligheid.

Rij alleen. De meeste scooters zijn ontworpen voor slechts één persoon.

Deze is ook belangrijk voor beginners: rijd niet in de regen, sneeuw, hagel of nat weer. Vermijd ook ijzige, modderige, gladde of ruige terreinen. Blijf bij asfalt, verharde oppervlakken en vermijd hobbels, gaten en oneffen wegen. Als je een plas, een beekje of een ander waterlichaam ziet, doe dan je best om het te vermijden. Daar zijn de meeste scooters voor gemaakt.

Als je over een verkeersdrempel rijdt, op een stoep klimt of een ander oneffen oppervlak oversteekt, verminder dan je snelheid. Rijd niet harder dan 15 km/u wanneer u deze oversteekt.

Ga niet sneller dan de toegestane maximumsnelheid voor scooters, en ga in het algemeen niet te snel wanneer u voor het eerst begint. Vermijd ook om bergafwaarts te accelereren.

Hoe sneller je gaat, hoe langer het duurt om te stoppen. Houd een veilige afstand tot andere voertuigen en voetgangers. Rem niet plotseling, u kunt hierdoor vallen.

Houd extra rekening met voetgangers. Ze kunnen je heel gemakkelijk niet horen aankomen en hebben een onvoorspelbare reactie die kan leiden tot een aanrijding of een ongeval. Gebruik je bel om ze te waarschuwen dat je eraan komt.

Als je een extra lading bij je hebt, plaats deze dan niet op de voorkant van de scooter. Dat verstoort je evenwicht, vooral bij het remmen, en het maakt je scooter frontzwaar.

Controleer voordat je gaat rijden of de kritieke mechanismen van je scooter goed werken. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat de scooter:

 • succesvol aanzet

 • de voldoende batterij heeft

 • de elektronica goed functioneert

 • de banden zijn voldoende opgepompt

 • er zijn geen losse onderdelen

 • de scooter kan accelereren

 • de scooter kan remmen

 • de scooter maakt geen ongewone geluiden tijdens het rijden

Ik weet dat het klinkt als veel dingen, maar ze worden heel snel een tweede natuur. Vorm vanaf het begin goede gewoonten en u hoeft zich nergens zorgen over te maken.

Zijn elektrische scooters gemakkelijk te rijden?

Ja! Het rijden op een elektrische scooter is helemaal niet moeilijk! Leren rijden op een elektrische scooter gebeurt vaak in enkele minuten!

Het lijkt misschien een beetje ontmoedigend als je al die scooters snel voorbij ziet suizen door dat drukke verkeer. Maar ze zijn veel gemakkelijker te rijden dan het lijkt voor de beginner.

Ok, scooters zijn legaal, scooters zijn veilig, je weet hoe je veilig moet blijven, en we weten dat ze gemakkelijk te besturen zijn. Het saaie gedeelte is voorbij. Hoe rijd je eigenlijk met dit ding?

Hoe rijd je op een elektrische scooter

Zet de scooter aan. Je begint met de laagste snelheidsmodus, vaak Eco- of energiebesparende modus genoemd.

Zoek een brede, duidelijke, vlakke en veilige plek om te oefenen. Een straat zonder verkeer of een lege parkeerplaats, beide werken prima.

Houd het stuur vast, zet één voet op het dek en gebruik de andere voet om van de grond te trappen.

p>Als de scooter begint te rijden, drukt u op de gashendel en plaatst u beide voeten op het dek. Het kan zijn dat u meerdere trappen moet doen om te starten, dit hangt af van de scooter. Over het algemeen zijn een of twee voldoende.

Dit is heel moeilijk uit te leggen via tekst, maar houd de balans. In de praktijk is het eigenlijk heel gemakkelijk, je hoeft er niet te lang bij stil te staan.

Houd het gaspedaal ingedrukt als je wilt versnellen en druk op de rem als je wilt vertragen of stoppen.

Hoe word je een ervaren scooterrijder

Hoe meer je rijdt, hoe makkelijker het wordt.

Jullie leren allebei over elektrische scooters in het algemeen en de bijzonderheden van uw scooter.

Omdat het rijden op een elektrische scooter vrij eenvoudig is, bent u in minder dan een maand van semi-frequent rijden een pro.

Kan gebruik je een elektrische scooter als een normale scooter?

Het korte antwoord is: niet echt.

Hoewel er technisch gezien niets je ervan weerhoudt om op je elektrische scooter te trappen door te trappen, is hij niet gemaakt voor het. Het grootste probleem is dat het deck te hoog is, of te zwaar, of beide.

Bekijk de gedetailleerde uitleg over handmatig rijden op een elektrische scooter.

Wat te doen als je valt of krijgt een ongeluk met je elektrische scooter

Er gebeuren ongelukken in het verkeer, soms zelfs ondanks hoe voorzichtig je rijdt.

Als je ziet dat je snel zult vallen:

 • blijf zo kalm als je kunt

 • laat het stuur los

 • stap indien nodig van het dek af of spring van het dek

Bij de meeste scooters kun je geen gevaarlijke snelheden halen, dus er is niet veel om je zorgen over te maken.

Als je een ernstiger ongeval krijgt, begin dan door zo kalm mogelijk te blijven .

Controleer of je in orde bent, en als er andere mensen bij betrokken zijn, controleer dan ook of ze in orde zijn. Als u of iemand anders een ernstiger letsel heeft, bel dan een ambulance.

Als u zeker weet dat iedereen in orde is, beoordeelt u de schade die uw scooter heeft opgelopen, en ook of een andere partij materiële schade heeft zoals goed. Volg de lokale wetgeving voor het omgaan met verkeersongevallen.

Welke elektrische scooter moet ik kopen?

Als je nog nooit een elektrische scooter hebt gehad, raad ik de Xiaomi M365 Pro ten zeerste aan ( volledige recensie hier). Het is een zeer beginnersvriendelijke scooter, heel gemakkelijk en leuk om te rijden.

Het is ook een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Voor minder dan $ 600 krijg je een maximale snelheid van 25 km/u en een groot bereik van 45 kilometer op een enkele lading. Met een batterij van 480 wattuur en een motor van 300 watt is het geen wonder dat het misschien wel de populairste elektrische scooter aller tijden is.

Ik heb de mijne nu een jaar en ik kan niet raad het genoeg aan als je eerste scooter.

Je kunt ook de koopgids voor elektrische scooters raadplegen om te zien hoe je de perfecte scooter voor jou kunt vinden.

Welke elektrische scooter is het beste voor woon-werkverkeer ?

Dus je denkt dat als je een elektrische scooter koopt, je gemakkelijk door de drukke straten zult navigeren en snel en in principe gratis aan het werk kunt. Goed bedacht!

Dit hangt af van je woon-werkverkeer, maar over het algemeen wil je een scooter met een groot bereik.

Als je een echt high-end, high-end -kwaliteit elektrische scooter waar je jarenlang op kunt rijden zonder dat er een enkele schroef losraakt, ik zou de EMove Cruiser aanraden. Het is een uitstekende, hoogwaardige, zeer performante, volledig waterdichte scooter. Je kunt hem vinden in de Voromotors-winkel, of lees de volledige recensie hier.

Als je op zoek bent naar een geweldige budgetscooter die de klus kan klaren, dan is de Ninebot Max of een van de Joyor-modellen een geweldige keuze (volledige recensie hier, beschikbaar op Segway en Amazon in de VS, TekTrendy in Canada, GearBest en PureElectric in Europa).

Hoe onderhoud je je elektrische scooter?

Electric scooters zijn geen eenvoudige machines, maar het zijn verre van raketschepen. Het onderhoud ervan is vrij eenvoudig.

U wilt uw scooter minstens één keer per maand inspecteren, bij voorkeur vaker.

Controleer eerst op defecten. Hoewel zeldzaam, kunnen defecten optreden, meestal in de volgende vormen:

 • lekke band

 • losse remmen

 • losse schroeven of onderdelen

 • te veel gebruikte batterij

 • motor- of elektronicadefect

Alle behalve de laatste zijn niet moeilijk te repareren.

Zorg ervoor dat u dit niet doet. Laat je batterij niet leeg raken, want dat versnelt de ondergang, wat natuurlijk al gebeurt (zo zijn alle batterijen). Laad uw scootmobiel regelmatig op.

Door uw scootmobiel schoon te maken, zorgt u ervoor dat er geen stof of vuil in de buurt van de accu of de wielen komt waardoor de prestaties afnemen. Controleer ook op krassen en schade, veel ervan kan worden gemaskeerd of gerepareerd met zeer eenvoudige en goedkope middelen.

Zoals u kunt zien, hebben elektrische scooters niet veel onderhoud nodig. Raadpleeg ook uw handleiding, deze bevat informatie die waarschijnlijk nergens anders beschikbaar zal zijn.

Is een elektrische scooter de moeite waard?

De elektrische scooter is misschien wel een van de meest effectieve middelen van vervoer vandaag.

Het opladen kost in principe niets. Het is bijna alsof je gratis rijdt.

Je beweegt je net zo snel als met een fiets of zelfs een motor, maar je gaat ook sneller en efficiënter door het verkeer.

Dat doe je niet’ word niet moe of zweterig van het rijden.

Als je veilig en verantwoord rijdt, zijn er letterlijk geen nadelen. En als je niet zeker weet of je al een scooter moet kopen, kun je altijd verschillende gehuurde elektrische scooters proberen en kijken of het concept voor jou logisch is.

https://nr1elektrischestep.nl/products/joyor-gs9