Dutch tax seminar
Image default
Zakelijk

Hoe zorg ik voor een opgeruimd bureau?

Een opgeruimd bureau blijkt in de praktijk voor meer concentratie en productiviteit zorgen. Dit komt omdat mensen minder snel afgeleid zijn en de items die zij nodig hebben kunnen plaatsen op het bureaublad. Waarom komt het dan zo vaak voor dat een bureau helemaal vol ligt met papieren, etensafval of andere spullen die niet bijdragen aan het werk? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om voor een opgeruimd bureau te zorgen. Deze dingen lees je verder in dit artikel.

Alleen essentiële onderdelen

Een bureau heeft een paar onderdelen nodig om productief te zijn met het werk. Dit betekent dat je dus ook alleen de essentiële onderdelen kwijt moet op het bureau. Decoratiespullen en andere items kunnen leuk zijn voor de uitstraling, maar kunnen ook voor een rommelige uitstraling zorgen. Zorg dus dat je eerst de essentiële onderdelen neer zet en dat je daar eventueel enkele andere items, zoals foto’s of een plantje toevoegt.

Creëer opbergmogelijkheden

Spullen opbergen is belangrijk om te zorgen voor een opgeruimd bureau. Nu kun je er voor kiezen om kasten te plaatsen in het kantoor, maar er zijn ook ander mogelijkheden. Zo kan je een ladeblok kopen voor bij het bureau of kan je een bureau met lades aanschaffen. Deze bureaus geven je de mogelijkheid om bepaalde documenten of andere spullen netjes op te bergen. Dit kan er daarbij ook voor zorgen dat je spullen minder snel kwijt raakt. Er zijn ook kleinere kantoorartikelen die je kunt gebruiken om spullen op te bergen. Zo kan je denken aan een postvakje voor belangrijke documenten en een bakje voor schrijfwaren.

Kabelmanagement

Vaak heeft een bureau verschillende elektronische apparaten die worden gebruikt. Hier kan je denken aan een computer, beeldscherm, een laptop met oplaadkabel en de internetkabel. Deze kabels kunnen het bureau rommelig laten overkomen, daarom is kabelmanagement iets om niet te vergeten. Je kan er voor kiezen om zogenaamde kabelgoten te plaatsen aan de onderkant van het bureau. Hier kan je mooi opgeborgen de kabels naar het stopcontact of de router laten lopen. Als je kabels bij elkaar wilt houden kan je kiezen voor kabelklemmen. Hiermee zorg je ervoor dat de kabels van bepaalde producten bij elkaar gevoegd zijn. Als laatste kan je er ook voor kiezen om een kabeldoorvoer te installeren. Dit is een gat in het bureau waar je de kabels door kan laten gaan.

Wacht niet met opruimen

Niet te vergeten is dat je ook zelf het bureau regelmatig even moet schoonmaken en op moet ruimen. Als je dit regelmatig doet, dan zal dit ook niet veel tijd in beslag nemen. Als je dit maar sporadisch doet kan hier een stuk meer tijd in zitten en kan het dus voorkomen dat je in de stoffigheid en viezigheid aan het werk bent. Als je niet zo zin hebt om elke keer met een doekje over het bureau te gaan is het handig om een swiffer of een kruimeldief aan te schaffen. Hiermee kan je in korte tijd snel het bureau stofvrij en rommelvrij maken.