Dutch tax seminar
Image default
Gezondheid

Afvallen door de juiste voeding en shakes in combinatie met een goed fitness schema

Met het drinken van shakes kan er per week wel 2,5 kilo worden afgevallen, mits de juiste aanpak wordt gebruikt. Door een afvalshake te gebruiken die goedkoop is of door onjuiste doseringen te gebruiken, kan er zelfs worden aangekomen. De hoeveelheid, de soort en het moment waarop de shakes worden genuttigd, zijn ontzettend belangrijk. 

Shakes voor vetverbranding

Er bestaan verschillende soorten shakes. Zo bestaan er: dieet shakes, eiwitshakes, groente shakes en fruitshakes. De beste dieetshakes bestaan uit een combinatie van voedingsstoffen die die vetverbranding activeren. De belangrijkste voedingsstof die dieetshakes bevatten is eiwit. Een effect van het consumeren van eiwitten is dat er minder hongerhormoon wordt aangemaakt. 

Eiwitpoeder voor dieetshakes

Niet alle gezonde voedingsmiddelen zijn rijk aan eiwitten. Bij het afvallen is het dus belangrijk dat er genoeg eiwitten worden toegevoegd aan de shake. Dit kan met Griekse yoghurt, groenten, amandelmelk en amandelen. Dit kan dus ook met een schepje eiwitpoeder. Het handige hieraan is dat de exacte hoeveelheid eiwitten dan bekend is. 

Sporten

Voor een intensieve sporter wordt het aangeraden om dierlijke whey eiwitten te nuttigen. Er wordt ondersteld dat sportprestaties met dit soort eiwit worden verhoogd. Als er tijdens het afvalproces een fitness schema wordt gebruikt en er bijvoorbeeld 5 keer per week naar de sportschool wordt gegaan, is het natuurlijk belangrijk dat de spieren genoeg voedingsstoffen hebben om zich verder op te bouwen en te herstellen. Hier zijn eiwitten voor. 

Tips

  • voldoende vezels: vezels leveren geen calorieën, maar geven je wel een vol gevoel. Met vezels kan er sneller en gezonder worden afgevallen. 

  • verzuring voorkomen: naast het consumeren van extra eiwitten moet er ook voldoende alkalische voeding worden genuttigd. Voldoende alkalische voeding zorgt ervoor dat er vet wordt verbrand. Onder alkalische voeding valt bijvoorbeeld: citroen, amandelen, groene thee en bijna alle soorten groenten.