Dutch tax seminar
Image default
Bedrijven

Capaciteitsproblemen binnen je bedrijf? Dit is de oplossing

Een capaciteitsprobleem is wellicht de grootste nachtmerrie voor bedrijven. Dit kan het geval zijn als er mensen opeens door ziekte langdurig thuis blijven of wanneer je eigenlijk meer mensen nodig hebt voor een project. Een capaciteitsprobleem kan ook invloed uitoefenen op de rest van de werknemers en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Heb jij te maken met een capaciteitsprobleem en ben je op zoek naar een goede oplossing? Dan heb je wellicht baat bij de onderstaande tips. Lees maar gerust even verder.

 

Specialist inschakelen

 

Wanneer je te maken krijgt met een capaciteitsprobleem binnen jouw bedrijf, kan je ervoor kiezen om een HR specialist in te schakelen. Dat is namelijk een expert die niet onder jouw bedrijf valt. Je kan het zien als een externe partij die jou gaat ondersteunen op het gebied van Human Resources. Het samenwerken met HR consultants kent meerdere handige voordelen.

 

Ten eerste kan een specialist jou goed helpen, omdat hij veel kennis beschikt over Human Resources. Hierdoor kan je altijd om advies vragen. Ten tweede zal de specialist met jou meedenken over de beste oplossing voor jouw bedrijf en dat is natuurlijk belangrijk. Ten derde maakt het niet uit waar jouw bedrijf gevestigd is, want een specialist kan jou door het hele land door helpen met het capaciteitsprobleem. 

 

Freelancer inschakelen

 

Vind je het nog een beetje spannend om echt een HR-specialist in te schakelen? Dan kan je misschien gebruik maken van een freelancer. Freelancers zijn mensen die voor hunzelf werken. Waarschijnlijk herken je een freelancer sneller onder de term ZZP’er. Als je een beetje geluk hebt, zullen er genoeg freelancers zijn die kunnen invallen om het capaciteitsprobleem op te lossen.

 

Het voordeel van een freelancer is dat je er niet lang aan vast zit. Freelancers werken vaak in korte termijnen, waardoor jij niet bang hoeft te zijn dat het voor een lang termijn is. Een ander voordeel van freelancers is dat deze mensen erg flexibel zijn. Dit betekent dat je een freelancer ook zou kunnen inschakelen voor één dag per week als je daar behoefte bij hebt. 

 

Tijdelijk personeel inschakelen

 

De laatste manier om het capaciteitsprobleem aan te pakken, is door te kiezen voor tijdelijk personeel. Dit is alleen niet een manier die de voorkeur heeft. Het is namelijk vaak wat lastiger om echt tijdelijk personeel te vinden in tegenstelling tot een freelancer. Veel mensen zullen op zoek zijn naar een fulltime baan waardoor het misschien lastig wordt om de vacature te vullen.

 

Toch betekent dit niet dat het onmogelijk is. Het voordeel van tijdelijk personeel is dat jij alle vrijheid hebt om in de vacature aan te geven wat je precies nodig hebt en verwacht van de tijdelijke werknemer.