Dutch tax seminar
Image default
Zakelijk

De belangrijkste redenen om zakelijk Engels te studeren?

Veel internationale studenten kiezen ervoor om een cursus zakelijk Engels te volgen om hun carrière te verbeteren. De Engelse taal zelf wordt geschat als de op twee na grootste moedertaal ter wereld. Dit vergroot het belang van zakelijk Engels als het gaat over internationale samenwerking en de voertaal op de werkvloer van multinationals en grote bedrijven.

Wat is zakelijk Engels?

Er zijn verschillende soorten cursussen Engels die je kan volgen om je vaardigheden te verbeteren. Zakelijk Engels is een gespecialiseerd onderdeel van het Engels dat zich richt op de taal die het meest gebruikt wordt in de zakenwereld. Zakelijk Engels verschilt van Algemeen Engels omdat het zich specifiek richt op de bedrijfstaal in plaats van het dagelijkse conversatie Engels.

Waarom is zakelijk Engels zo belangrijk?

Het leren van zakelijk Engels leert je de woordenschat die je in het bedrijfsleven en op de werkvloer nodig hebt. Naast het leren van zakelijk communiceren, leer je ook hoe je bepaalde taken moet uitvoeren die de norm zijn in een zakelijke werkomgeving. Het gaat hierbij om zaken als het schrijven en rapporteren, het geven van powerpoint presentaties en het houden van vergaderingen.

Andere aspecten van het leren van zakelijk Engels zijn; het schrijven van brieven en emails, solliciteren naar functies en het begrijpen van functieprofielen. Sommige cursussen zakelijk Engels kunnen je ook voorbereiden op hoe je je moet gedragen in een zakelijke kantooromgeving.

Voor Studenten die uiteindelijk willen werken in sectoren zoals financiën, recht, politiek, marketing en verkoop kan zakelijk Engels een grote meerwaarde zijn. Je kan meestal ook meer gespecialiseerde cursussen zakelijk Engels vinden voor jou specifieke sector als je verder wil studeren nadat je je cursus zakelijk Engels hebt afgerond.

Waarom zakelijk Engels studeren?

Engels heeft zich ontwikkeld tot de universele taal voor bedrijven over de hele wereld. Engels verenigt mensen en bedrijven met verschillende achtergronden, landen en talen en stelt hen in staat om op een duidelijke en effectieve manier te communiceren. Daarom is zakelijk Engels zo belangrijk om te studeren als je in deze sector wilt werken. Een goede beheersing van het Engels die je kan toepassen op het bedrijfsleven zal een aantrekkelijke troef zijn voor werkgevers.

Als je in de toekomst in het buitenland wilt wonen en werken, in een Engelssprekend land zoals het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten, moet je in staat zijn om Engelse zakelijke termen te begrijpen. Vooral als je op zoek bent naar werk in jouw vakgebied of sector.