Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

De wondere wereld van de voetbalweddenschappen

De wondere wereld van de voetbalweddenschappen

Elke Nederlander heeft wel eens een voetbalwedstrijd gezien op televisie, in een stadion op of het plaatselijke voetbalveld. Veel Nederlanders hebben zelf ook wel eens een potje gevoetbald, voor de lol of in iets serieuzer competitieverband. Slechts weinig Nederlanders verdienen echter een flink belegde boterham met dit spel.

De voetbalweddenschap

Voor diegenen onder ons die niet gezegend zijn met voetbaltalent bestaat het fenomeen van de voetbalweddenschappen. Voor wie dit een nieuwe tak van sport is, is het aan te raden uitgebreid marktonderzoek te doen naar de geschiktste bookmaker. Een bookmaker is een organisatie die het wedden op sportwedstrijden faciliteert.Om toegang te krijgen tot de website van een bookmaker heb je een aantal dingen nodig: een minimale leeftijd van achttien jaar, een internetverbinding en een bankrekening. Binnen een paar minuten kun je je vaak al aanmelden. En dan gaat er een bijzondere wereld voor je open.

Welke team gaat er winnen

Een simpele voetbalweddenschap bestaat uiteraard uit de vraag welk team de wedstrijd zal winnen: een kans van één op twee dat je goed wedt. Vaak zul je met zulke weddenschappen geen bergen geld verdienen. Leuk is het als je goed wedt, maar vaak ook niet al te dramatisch als je op het verkeerde team je geld hebt ingezet. Soorten voetbalweddenschappen bestaan echter in net zulke grote aantallen als dat er wedstrijden worden gespeeld. Je kunt het zo gek niet bedenken: de precieze wedstrijduitslagen, de topscoorder, de aantallen rode kaarten, doelpogingen, kopballen, en ga zo maar door.

Voor de meeste voetbalwedders levert deze ‘sport’ een extra zakcentje op, voor anderen is het hun belangrijkste bron van inkomsten. De groep wedders die hiervan kan leven, is helaas waarschijnlijk echter net zo klein als die van de profvoetballers. Maar droomden we er vroeger niet allemaal van het ooit zo ver te schoppen?