Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Voordelen automatisch rittenregistratiesysteem

Het bijhouden van rittenregistratie is verplicht als je geen bijtelling betaald bij een auto van de zaak. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de rittenregistratie op papier bij te houden. Hierbij is de kans op fouten natuurlijk wel een stuk groter. Je kan beter gaan voor een automatisch rittenregistratiesysteem. De voordelen van zo’n automatisch systeem vind je in dit artikel.

 

Altijd een complete administratie

Omdat een rittenregistratiesysteem alles bijhoudt heb je nooit meer last van een foutieve of incomplete rittenregistratie. Zeker wanneer het wagenpark van de onderneming uit meerdere auto’s bestaat kan het veel tijd kosten om alles zorgvuldig en handmatig in te voeren. Bij een automatisch systeem wordt alles bijhouden, van start- en stoptijden tot de duur van een rit en nog veel meer. Dit verkleint, zo niet vernietigd, de kans op onterechte fiscale bijtelling.

 

Lagere kosten voor de administratie

Door middel van een automatische rittenregistratie kan je op meerdere manieren kosten besparen. Doordat handmatige rittenadministratie het personeel veel tijd kost kan er met een automatisch systeem al deze tijd worden vrijgemaakt voor andere werkzaamheden. Daarnaast kan het personeel zich ook beter op deze werkzaamheden focussen.

 

Extra inzicht door opgeslagen gegevens

Een automatisch rittenregistratiesysteem geeft je veel extra inzicht in het rijgedrag van de mensen in de auto’s van de zaak. Je kan bijvoorbeeld het brandstofverbruik van de auto’s in de gaten houden. Alle extra inzichten en gegevens kunnen gebruikt worden om werknemers aan te spreken om zuiniger te gaan rijden. Dit zorgt ervoor dat de onderneming minder kwijt is aan brandstof en ook eventuele onderhoudskosten kunnen worden vermeden.

 

De Belastingdienst

Wanneer je geen bijtelling wil betalen voor een auto van de zaak moet je een duidelijke en sluiten rittenregistratie kunnen afleveren bij de Belastingdienst. Er mag dan niet meer dan 500 kilometer met de auto worden gereden voor privé doeleinden. Een automatisch rittenregistratiesysteem maakt dit een stuk eenvoudiger.

https://www.globaltrackmarks.nl/