Dutch tax seminar
Image default
Winkelen

Waarom elk gezin een pastamachine moet hebben

Een pastamachine is een geweldige uitvinding die een eenvoudig, maar leuk kookproces mogelijk maakt. Het kost weinig tijd en energie om heerlijk, vers pastadeeg te maken. En het is ook nog eens erg leuk om te doen. Door een pastamachine te gebruiken, kunnen gezinnen meer oog hebben voor hun voedsel en kunnen ze meer bewuste keuzes maken voor wat ze op het menu zetten. Hieronder staan 5 redenen waarom elk gezin een pastamachine zou moeten hebben.

Vers, gezond eten gemaakt met een pastamachine

Verser en gezonder eten is een geweldig voordeel van het gebruiken van een pastamachine. In plaats van zakken met pre-made pasta tegenwoordig kunt u vers en vers bereide pasta van uw pastamachine gebruiken. U kunt variëren met smaak, zoals verse knoflook, basilicum of spinazie, voor een gezonde variatie. Daarnaast kunt u ook ingrediënten toevoegen om uw maaltijd gezonder te maken, bijvoorbeeld hele wheat of volkorenpasta.

Veel verschillende soorten pasta

Met een pastamachine kunt u niet alleen normale reis- of lasagna-pasta maken. U kunt ook verschillende soorten en maten maken die u anders nooit zou kunnen krijgen. Zo kunt u tagliatelle, pappardelle, orecchiette en macaroni maken. Als je creatief bent, kun je ook speciale pasta maken zoals spiraalpasta of gevulde pasta zoals ravioli.

Besparen met een pastamachine

Het kan een kleine investering zijn om een pastamachine te kopen, maar hieronder staan enkele voordelen waarmee u kunt besparen. Als u geen last wil hebben van het kopen van verse pasta, dan kunt u een pastamachine gebruiken om jarenlang geld te besparen. U kunt natuurlijk uw verse pasta kopen zoals gebruikelijk, maar met een pastamachine kunt u veel meer pasta tegen lagere prijzen maken. Daarnaast kost het toevoegen van ingrediënten zoals spinazie, verse knoflook of een mix van maïsmeel en tarwe meel veel minder dan wat u gewend bent bij het kopen van verse of diepgevroren pasta.

Pastamachines kunnen ook brood of pizza maken

Hoewel het voornamelijk is bedoeld voor het maken van pasta, heeft een pastamachine ook andere functies. Veel pastamachines hebben de mogelijkheid om brood te maken. U kunt zelfs kiezen voor voorgeprogrammeerde of op maat gemaakte programma’s. Daarnaast kunt u met een pastamachine ook pizza’s maken. U kunt hierbij denken aan diepvriespizza’s, maar ook aan vers bereide pizza’s.

Een kind kan de was doen

Om te voorkomen dat u veel fouten maakt, is het belangrijk dat u uw pastamachine goed schoonmaakt. Pastamachines zijn eenvoudig te reinigen en veel machines hebben een aanpasbaar programma waarmee u de messen kunt schoonmaken. Daarnaast worden veel accessoires zoals messen, doppen en maten gereinigd met afwaswater alleen, waardoor kinderen kunnen helpen met schoonmaken.

Conclusie

Een pastamachine is een geweldige uitvinding die veel voordelen biedt. Het is niet alleen verser en gezonder, maar door de verschillende maten en smaken die u kunt maken kunt u goed variëren met uw pastamaaltijden. Daarnaast kunt u met een pastamachine ook pizzas en brood maken en is het ook makkelijk schoon te houden. Als u op zoek bent naar een stevige pastamachine, vergelijk dan een stevige pastamachine.