Dutch tax seminar
Image default
Onderwijs

Bijzondere kunst en cultuurprojecten op school!

Creatief in het organiseren van kunsteducatie

Als organisatoren en ontwikkelaars van kunsteducatie duiken we graag de creatieve hoek in. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat scholen een mooi aanbod hebben met onze hulp. Een aanbod dat gewaardeerd wordt door de leerlingen, dat leuk is voor de kunst professionals om te verzorgen en waar de docenten mee ontzorgd worden. Door kritisch naar onszelf, onze werkwijze en dus ons workshop aanbod te blijven kijken weten we dit te realiseren. Enerzijds resulteert dit in vaste factoren in ons aanbod. Workshops waarvan we weten dat ze gewoon precies goed zijn en anderzijds zorgt het voor vernieuwing om up-to-date te blijven. Een voorbeeld hiervan binnen onze theater workshops is onze ‘klassieker’, de workshop theatersport, of onze nieuwe workshop rondom het creëren van een veilige groepsdynamiek.

Thema workshops bij jou op school

Een voorbeeld van creatieve projecten die we aanbieden zijn onze thema workshops. Voor middelbare scholen hebben we bijvoorbeeld workshops rondom het thema van LOB. De workshopdocenten weten in dit geval altijd in het kader van wat de workshops gegeven worden en zijn nog eens extra ingelicht over de doelgroep en de overkoepelende doelen van de workshop of activiteit. Een ander voorbeeld voor basisscholen zijn bijvoorbeeld de workshops rondom de Kinderboekenweek. Hoewel het vast in ons aanbod zit dat we jaarlijks workshops aanbieden rondom de Kinderboekenweek, veranderen deze workshops jaarlijks op basis van het thema.

Voorstelling kijken of maken

Naast workshops biedt Kleinkunstig ook voorstellingen aan. Dit zijn niet de klassieke voorstellingen zoals je je misschien in eerste instantie voorstelt. Het zijn namelijk interactieve voorstellingen waarbij de leerlingen actief participeren! Dit is omdat Kleinkunstig kunsteducatie niet theoretisch, maar juist praktisch wilt aanvliegen. Een ander voorbeeld zijn onze dagprojecten voor het primaire onderwijs. Tijdens een dagproject van Grote Broer maak je namelijk zelf een voorstelling onder begeleiding van de workshopdocent. Zo kan de school omgetoverd worden tot een circus of bijvoorbeeld een theater. Super stoer, en hartstikke leuk om bijvoorbeeld het schooljaar mee af te sluiten. Is een volledige dag wat te veel van het goede? Bekijk dan de basisschool theater workshops, deze bieden we namelijk ook gewoon los aan.

https://www.kleinkunstig.nl