Dutch tax seminar
Image default
Tuin en buitenleven

De voordelen van bessen

Bessen zijn ontzettend gezond. Wel is het belangrijk om te weten dat je niet alle bessen die je ziet in de natuur kan eten. Controleer dus goed of je een bepaalde soort bes kan eten wanneer je bijvoorbeeld een wandeling maakt in het bos en lekkere besjes ziet. De bessen die je wel kan eten hebben ontzettend veel voordelen. Het helpt bijvoorbeeld al bij het verbeteren van de bloedsuiker- insulinespiegel. In deze blog wordt uitgelegd welke voordelen er zijn als je bessen eet. 

Bessen bevatten veel vezels

Bessen zijn een enorm goede bron van vezels, waaronder ook oplosbare vezels. Het is dan ook bewezen dat het eten van oplosbare vezels de beweging van voedsel door het spijsverteringskanaal vertraagt. Dit leidt vervolgens tot minder honger en een groter gevoel van vol gaan zitten. Dit zorgt er ook vervolgens voor dat de calorieinname minder wordt en het dus makkelijker is om je gewicht te behouden. 

Vezels helpen ook met het minder opnemen van calorieën uit maaltijden. Ofterwijl bessen zijn ontzettend gezond om te eten als je bijvoorbeeld op je dieet wilt letten. 

Bessen helpen om ontstekingen te bestrijden

Bessen hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen. Ontstekingen komen vaak voor bij toegenomen stress, onvoldoende lichaamsbeweging en ongezonde voedingskeuzes. Dit is dan ook zeker iets wat je graag wilt vermijden. De antioxidanten in bessen kunnen helpen de ontstekingsmarkers te verlagen. Het is dan erg goed om elke dag een handje bessen te eten. 

Het eten van bessen 

Het eten van bessen kan op verschillende manieren. Je kan ze normaal eten als je dit lekker vindt. Je kan ze ook mixen met andere fruitsoorten zodat je een fruit salade hebt. Daarnaast heb je ook nog de optie om een lekkere smoothie te maken met bessen. Of wellicht vind je het lekker om de bessen bij je ontbijt te doen. Het is erg lekker en gezond om namelijk griekse yoghurt te eten met een aantal bessen. Ook kan je bessen bijvoorbeeld toevoegen aan wat ijs. Zo heb je ook nog eens een lekker toetje na je avond maaltijd. Natuurlijk kan je ook wat besjes meenemen naar je werk als snack. Zo heb je een gezonde en vullende snack mee. 

Zelf bessen kweken

Bessen kweken is een leuke en lonende hobby. Kies geschikte bessensoorten, deze kan je vinden tussen het assortiment snijbloemen en struiken. Plant je struik vervolgens in goed doorlatende aarde, met genoeg zonlicht. Geef de bessenstruik ook regelmatig water. Verzorg je bessenstruiken door ze te snoeien en te bemesten, het is ook belangrijk om de bessenstruiken te beschermen tegen vogels en ziekten.