Dutch tax seminar
Image default
Auto's en Motoren

Kilometerregistratie op orde maken

Als bedrijf is het van belang om de juiste kilometerregistratie goed voor elkaar te hebben. Dat is voor de Belastingdienst een zeer cruciaal onderdeel in het bedrijf. Wanneer dit niet goed voor elkaar is, kan de indruk worden gewekt dat er gesjoemeld wordt en dat er geld wordt achterovergedrukt. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn, maar zo kan het wel overkomen op de fiscus. Om dit te voorkomen, is de kilometerregistratie in het leven geroepen. Die draagt er aan bij dat er inzage kan worden gegeven en dat de informatie allemaal op orde is. Geen onduidelijkheid meer, maar alles duidelijk in kaart.

Administratie moet kloppen

Met de hulp van de kilometerregistratie kan er precies worden bijgehouden hoeveel kilometers een auto maakt. Een speciaal apparaat houdt bij wanneer er gereden wordt, waarheen en waarvoor. Op die manier is het niet mogelijk om de auto te gebruiken voor doeleinden die niet met het werk te maken hebben. Dat moet ook niet, want dat is strafbaar en illegaal. De auto mag van de Belastingdienst louter worden gebruikt voor werk doeleinden en dus niet voor eigen belang. Een vakantie rijden is uit den boze, net als andere ritjes voor eigen gebruik. Met kilometerregistratie wordt dit allemaal keurig en duidelijk in kaart gebracht en dat is voor iedereen prettig.

De auto gebruiken

De auto moet worden gebruikt voor zaken die met het werk te maken hebben en de kilometerregistratie kan dat heel duidelijk en inzichtelijk brengen. Ook voor de bestuurder is dat fijn, want die wil niet de indruk wekken dat hij voor echt beheer aan het rijden is. Er ontstaat op deze manier met de kilometerregistratie geen argwaan of achterdocht, omdat het allemaal terug te vinden is. Heel erg fijn voor alle partijen en het neemt veel spanning weg.