Dutch tax seminar
Image default
Dienstverlening

Waarom een auto aankoopkeuring een goed idee is

Ben je van plan een nieuwe auto aan te schaffen? Dan doe je er heel verstandig aan een auto aankoopkeuring te laten uitvoeren. Voordat je de auto aanschaft, laat je deze keuren door onafhankelijke professionals. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan als je auto na verloop van tijd mankementen gaat vertonen. Ook kun je van een auto aankoopkeuring profiteren als het gaat om de aankoopprijs van jouw nieuwe voertuig. Mocht er iets niet goed door de keuring komen, kun je namelijk afdingen bij de dealer. Bij een bedrijf als Mijn Autocoach kom je erachter wat de technische staat van jouw nieuwe auto is voordat je het koopcontract tekent of betaalt.

Waar wordt jouw nieuwe auto op gecontroleerd

Ga je jouw nieuwe auto laten keuren door de keurmeesters van Mijn Autocoach? Dan wordt deze uitvoerig gecontroleerd op maar liefst zes onderdelen, namelijk:

  • Voertuigdocumentatie: Er wordt gecontroleerd of alle documenten compleet zijn en in goede staat verkeren. Denk hierbij aan het onderhoudsboekje, garagefacturen en de tellerstand.
  • Proefrit: Door een proefrit te maken, kunnen sommige onzichtbare gebreken ontdekt worden. Denk hierbij aan falen in de motor of de versnellingsbak.
  • Hefbrug: De auto wordt op schade en roest gecontroleerd vanaf de onderkant. Ook worden de uitlaat, de banden, de remmen en de vering uitvoerig gecontroleerd.
  • Computers uitlezen: De computers worden nauwkeurig uitgelezen op storingen. Denk hierbij aan de versnellingsbak of de brandstofinspuiting. Door problemen in de computers op tijd te detecteren, kun je mogelijk duizenden euro’s aan schade besparen.
  • Interieur: Er wordt grondig gekeken naar onder andere het dashboard, de deurpanelen, de stoelen, het stuur en de pedalen. Ook wordt gecheckt of de elektra werkt en of de slijtage van het interieur overeenkomt met de kilometerstand.
  • Schadeverleden: Het exterieur wordt onderzocht. Ook hier wordt gecontroleerd of de slijtage overeenkomt met de kilometerstand en of de elektra werkt. Bovendien wordt gecheckt of eventuele schades voldoende zijn hersteld. Dit wordt onder andere gedaan met een lakdiktemeter.

Ontvang een technisch verslag met persoonlijke toelichting

Wanneer je jouw nieuwe auto een aankoopkeuring laat ondergaan bij Mijn Autocoach, ontvang je nadien een technisch verslag met persoonlijke toelichting. Hier staat alles in waarop de auto gecontroleerd is en deze kun je direct na de keuring met de professionals van dit bedrijf doornemen.

https://www.mijnautocoach.nl/