Dutch tax seminar
Image default
Winkelen

Waarom elke keuken een blender nodig heeft

Een blender is een essentieel hulpmiddel in elke keuken. Een blender onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid: je kunt er met gemak verschillendeeten en dranken mee maken. Blenders zijn betaalbaar, makkelijk te gebruiken en kunnen tal van taakjes aan, waardoor miljoenen mensen er dagelijks gebruik van maken. Als je op zoek bent naar de beste blender, bekijk dan onze top 10 blenders.

Maar waarom zou je precies een blender in je keuken moeten hebben? Hieronder geven we een aantal redenen waarom het aan te raden is om zeker een blender in je keuken te hebben.

1. Makkelijk sap maken

Heerlijk sap maken doe je met een blender in een mum van tijd. Verdun fruit met appelsap en klaar is je heerlijke sap. Verse sappen bevatten veel vitamines die je anders kan missen. Het is zo gemakkelijk om heerlijk en gezond sap te maken met een blender. Je kan beginnen met basicsapjes en daarna steeds meer variatie aanbrengen met heerlijke combinaties van bijvoorbeeld bosbessen en sinaasappel om je sap wat extra smeuïger te maken.

2. Praktisch voor het pureren van babyvoeding

Een blender is uitermate geschikt voor het pureren van babyvoeding. In plaats van gekookte groenten te doppen met een vork, kun je ze makkelijk in een blender malen. Hierdoor check je gemakkelijk of je baby aan de dagelijks benodigde voedingsstoffen komt. Naast het pureren van groenten, kun je ook fruit, zuivel en granen mixen. Zo krijgt je baby de voedsel combinatie die nodig is om een gezonde groei te bevorderen.

3. Makkelijk ijs maken

Met een blender kun je gemakkelijk ijs maken. Je kan koekjes en ijs mixen voor met yummie ijscoupe. Maar ook fruitijs en yoghurt ijs worden makkelijk gemaakt in een blender. Maak je geen zorgen als je geen ijsvorm mach ijsmachine hebt, een blender geeft precies hetzelfde resultaat. Zo hoef je geen meerprijs te betalen voor een ijsmachine en kan je de ruimte helemaal benutten voor andere belangrijke keukengerei.

4. Verschillende braadsels

Een blender kan ook handig gebruikt worden voor het maken van salades. Gezonde salades hebben een heleboel vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Met een blender kun je bijvoorbeeld olijven en tomaten mixen voor een Italiaanse salade of spinazie pureren voor een verfrissende salade. Met een blender maak je ook makkelijk hummus, guacamole, salsa, notenboter en pindakaas.

5. Makkelijk smoothies maken

Smoothies zijn een lekkere manier om de dag te beginnen. Elke smoothie is uniek, dus je kan eindeloos combineren. Met een blender maak je makkelijk een gezonde smoothie. Pureer stukken fruit en groenten met ijs, yoghurt of water voor een heerlijke smoothie. Ga verder en voeg er eiwit poeder, nootjes, granen en zaden aan toe.

Met een blender zoals de Vitamix A3500 heb je een krachtige en betrouwbare machine in je keuken staan. Deze blender is ideaal de zwaardere taken zoals het maken van soepen en het vermalen van noten en granen. Als je op zoek bent naar een betaalbare blender, dan is de Braun Multiquick 5 MQ505 een prima keuze. Deze blender is stevig en krachtig en heeft vervangbare koppen.

Conclusie

Blenders zijn handige keukenhulpmiddelen. Ze zijn relatief klein, betaalbaar en bijzonder veelzijdig. Met een blender is het gemakkelijk om heerlijke sappen, soepen, salades, smoothies en nog veel meer te maken. Als je op zoek bent naar de beste blender, bekijk dan onze top 10 blenders en maak jouw keuken compleet.

.