Dutch tax seminar
Image default
Mode en Kleding

Waarom zijn er heren- en dames tassen?

Waarom zijn er heren- en dames tassen?

Als je opzoek bent naar een leuke tas merk je vaak al op dat er een aparte afdeling is voor damestassen en herentassen. Vaak merk je ook dat er een verschil zit tussen deze tassen. Er is natuurlijk een reden waarom er verschillende tassen zijn voor dames en heren. In dit artikel leggen we uit wat dit verschil is en waarom er tassen zijn gemaakt voor heren en dames. 

Het belangrijkste verschil tussen heren en dames tassen

Natuurlijk mag iedereen zelf kiezen welke tas ze kiezen en gebruiken op dagelijkse basis. Toch is door de samenleving een handtas meer geassocieerd bij dames, en een stoere rugtas is iets meer voor mannen. Het ontwerp van de tassen is ook gemaakt voor vrouwen of voor heren. Zo heeft een herentas vaak een iets stoerder en robuust ontwerp en heeft een vrouwentas vaak een iets netter en subtieler design. Ook hebben vrouwen tassen vaak goudkleurige accenten en mannen tassen vaker accenten in zilverkleurige materialen. 

Een paperbag wordt vaak ook meer als een vrouwentas gezien. Deze tas hangt van de schouder tussen je arm en je middel en heeft veel ruimte om alles mee te nemen. De tas heeft geen sluiting zodat het gemakkelijk is om dingen eruit te halen. Ook de kleur van de tas bepaald vaak waarvoor deze gemaakt is. Je ziet namelijk niet snel een man lopen met een fel roze schoudertas of een vrouw met een geweven lederen crossbody bag.

Ook zijn er natuurlijk merken die unisex tassen verkopen. Deze tassen zijn geschikt voor beide mannen en vrouwen en hebben een ontwerp die ook door iedereen gedragen kan worden. Denk aan een LouLou tas met een mooi net uiterlijk. Ook is een travel bag natuurlijk vaak unisex, omdat het enige doel van deze tas is om kleren of andere dingen in te doen als je op reis gaat.  

De leukste tas voor jou uitkiezen

Natuurlijk hoeft het label damestas of herentas je tegen te houden om een leuke tas te kopen die echt bij jou past. Het is enkel een selectie van tassen die het bedrijf of merk meer geschikt vindt bij het ene gender dan het andere. Het is belangrijk dat je een tas draagt die je niet alleen mooi vindt maar die ook past bij de stijl van de kleding die je draagt en natuurlijk praktisch erg veel nut heeft.