Dutch tax seminar
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom zijn schelpen zo populair en waarvoor worden ze al eeuwen lang gebruikt?

Van zeeschelpen wordt al eeuwenlang gedacht dat ze een positieve opwekkende energie hebben en ze worden op veel verschillende manieren gebruikt. Ze zijn door de eeuwen heen in veel culturen belangrijk geweest om een aantal redenen. Op een aantal eilanden in de Indische en Stille Oceaan waren ze lange tijd de belangrijkste vorm van valuta, omdat ze werden verhandeld voor voedsel en andere zaken. Vooral de kaurienschaal werd gezien als zeer waardevol als valuta.

Waarom zijn schelpen sinds eeuwen al zo waardevol?

De Nederlandse Oost-Indische Compagnie verwierf een groot deel van haar fortuin met de handel in schelpengeld in ruil voor specerijen en edelstenen die in die tijd allemaal waardevol waren in Europa. Zeeschelpen werden ook gebruikt als gereedschap, waarbij de grote schelpen werden gebruikt om vuil te scheppen, en ook als kommen en draaginstrumenten.

Schelpen werden gebruikt als onderdeel voor het bedrijven van cultuur

Sommige, zoals oesterschelpen, zijn gebruikt om de PH in de bodem te conditioneren en op te vijzelen als ze worden vermalen. Zeeschelpen worden ook al duizenden jaren gebruikt als onderdeel van culturen en religies. Christina ziet de sint-jakobsschelp als het symbool van de heilige Jacobus de Grote, terwijl hindoes de linkshandige hakschelp als heilig voor Vishnu zien. Koeienschelpen worden vaak in verband gebracht met vrouwelijke vruchtbaarheid met het idee dat de koepel van de schelp lijkt op een zwangere buik. In Kerala, het huis van de ayurvedische geneeskunde, worden kauri’s vaak gebruikt om astrologische voorspellingen te doen.

Hoe kunnen schelpen worden gebruikt bij verschillende massage methodes?

Tijdens een dagje uit in Zeeland kreeg ik een ripple Massage. Daar maakt gebruik van zeeschelpen op een totaal unieke manier en verwerkt ze in een massagestijl. Met behulp van een mix van rifschelpen, waaronder gespikkelde cowry’s, gemberschelpen, leeuwenpootventilatoren en elegante zonnewijzerschelpen, tikt deze stijl van massage aan op de energie van de schelpen en geeft tegelijkertijd een diepe en kalmerende massage.

Waarom worden schelpen nog meer voor gebruikt?

De schelpen worden op verschillende manieren gebruikt. Sommige zoals de koekjes worden verwarmd, en aromatherapie-oliën worden in de spleet gegoten om op te warmen voordat ze op het lichaam worden druppelen. Het gladde koepelvormige oppervlak wordt ook gebruikt met een hands-on massage om de spieren los te maken. De schelpen worden zowel voor de stress als voor het diepere weefselwerk gebruikt. De koepels worden gebruikt om diep in de trapeziumspieren en de spieren van de erectiespinae te werken.

Andere schelpen zoals de leeuwenpoten en scharlakenkleurige sint-jakobsschelpen worden verwarmd en op het lichaam geplaatst om de chakra’s en ook de handen te verwarmen tijdens de massage. Kleinere, meer delicate zonnewijzers en kokkels worden gebruikt om lijnen in het gezicht los te maken, terwijl kegels en olijven de spanning in de nek en schouders ontgrendelen.

https://ticketforsale.nl/