Dutch tax seminar
Image default
Zorg

Wanneer ga je naar fysiotherapie Alkmaar?

Fysiotherapie Alkmaar kan je helpen om van verschillende lichamelijke klachten af te komen die worden ervaren tijdens het bewegen of het aannemen van bepaalde houdingen. De oorzaken van deze klachten kunnen uiteenlopen van sportblessures tot neurologische aandoeningen. Maar met welke klachten of aandoeningen ga je naar de huisarts en wanneer naar de fysiotherapeut?

Wanneer fysiotherapie?

Je kunt altijd met klachten naar de fysiotherapie Alkmaar gaan. Maar dat wil niet zeggen dat we ook daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen. Acute nek- rug- en schouderklachten moeten bijvoorbeeld vanzelf overgaan. Dan heeft fysiotherapie Alkmaar vooral een adviserende en geruststellende rol. Als een patiënt zijn nek ineens niet meer kan draaien, dan gaat hij zich toch zorgen maken. Wij kunnen patiënten in zo’n geval geruststellen dat alles goed komt en vertellen dat acute klachten meestal na 2 tot 6 weken vanzelf overgaan.

Wat doet fysiotherapie Alkmaar?

Fysiotherapie Alkmaar  is er ook voor te zorgen dat patiënten met hun klachten de juiste zorg krijgen, soms betekent dat doorsturen naar een huisarts, soms betekent dat zelf behandelen. Verder is het belangrijk voor fysiotherapie Alkmaar om de ernst van de klachten in te schatten. Er is een breed spectrum aan klachten die fysiotherapie Alkmaar zelf behandeld. Een voorbeeld daarvan zijn klachten ontstaan na een gedane operatie.  Fysiotherapie Alkmaar speelt een belangrijke rol bij postoperatieve klachten. fysiotherapie Alkmaar helpt patiënten met de revalidatie van bijvoorbeeld een gebroken heup. Zo kan een patiënt onder toezicht werken aan spierkracht, houding en functioneel bewegen. Adere klachten die fysiotherapie Alkmaar vaak tegenkomen zijn klachten ontstaan door overbelasting. Door een steeds terugkerende eenzijdige houding, beweging of belasting kun je overbelastingsklachten krijgen. Voorbeelden hiervan zijn een tennisarm, jumpersknee, pols- en onderarmklachten of nek- en schouderklachten. Bij deze klachten kan je dus het beste fysiotherapie Alkmaar bezoeken. Maak snel een afspraak en voorkom verder pijn of ongemak.