Dutch tax seminar
Image default
Financieel

Wat gaat de Bitcoin koers doen de komende dagen?

Bitcoin, de cryptovaluta, blijft mensen op hun tenen houden. Na een enorme stijging in het najaar van 2020, die de prijs verviervoudigde, lijkt er nu stabiliteit in de Bitcoin koers te zijn. Maar voor hoe lang zal dit zo blijven? Op 8 januari behaalde Bitcoin zijn piek met 33 duizend euro en sinds dien pendelt hij tussen de 28 en 32 duizend euro. Wat denken de experts er van?

De geschiedenis van de Bitcoin koers

Aangezien de nog vrij korte geschiedenis van Bitcoin is het moeilijk te zeggen wat er precies met de Bitcoin koers zal gebeuren. Veel experts trekken vergelijkingen naar een soortgelijke stijging in het najaar van 2017 toen de Bitcoin koers tegen de 20 duizend euro aan lag. In het voorjaar van 2018 viel de koerst echter zodanig dat binnen enkele maanden een Bitcoin nog maar enkele duizenden euro’s waard was. Maar is dat met nu te vergelijken? In tegenstelling tot 2017 waar de stijging binnen enkele maanden gebeurde ligt de prijs van Bitcoin sinds midden 2019 vrij stabiel op de 10 duizend euro. Dus hoewel een crash er aan zit te komen verwachten de experts niet dat de prijs zo zeer zal vallen als in 2018. Ons advies? Verkoop nu en wacht een half jaartje af, als de prijs omlaag is gegaan koop weer in en zo niet wacht tot de volgende dip en koop dan in.

Wat is Bitcoin nou precies

Bitcoin is een digitaal betalingsmiddel dat in 2008 is uitgevonden door een anoniem(e)  persoon/groep genaamd satoshi. Bitcoin is zo speciaal aangezien het gedecentraliseerd is. Dat wil zeggen dat iedereen toegang heeft tot de informatie wie welke Bitcoin bezit. Hierdoor is het enorm veilig aangezien iedere transactie openbaar is en je zeker weet dat een transactie is gedaan. Daarbovenop werkt Bitcoin met adressen ,een combinatie van letters en cijfers, en niet namen dus het is ook nog eens anoniem.

https://www.cryptobenelux.com/bitcoin-koers/