Dutch tax seminar
Image default
Financieel

Zo financier je de groei van je bedrijf

Heb je een eigen bedrijf? Dan is groeien waarschijnlijk het belangrijkste doel eind van het bedrijf. Om te kunnen groeien, zal je vaak geld moeten hebben. Gelukkig kunnen bedrijven tegenwoordig allerlei zakelijke financieringen aanvragen. Ben jij benieuwd hoe je de groei van jouw bedrijf kan financieren? Dan zit je hier helemaal goed. Hieronder worden namelijk een aantal opties besproken. Lees vooral dus even verder! 

 

Regel een zakelijke rekening

 

Om een financiering bedrijf te ontvangen, zal je een rekening moeten opgeven waar het geld op gestort kan worden. Als starter zie je misschien nog niet het nut in van een zakelijke rekening, maar het is echt handig om een zakelijke rekening te openen. Een zakelijke financiering aanvragen zal namelijk een stuk makkelijker worden als je in het bezit bent van een zakelijke rekening. 

 

De zakelijke rekening zorgt ervoor dat jij een goed overzicht hebt van alle inkomsten en uitgaven van jouw bedrijf. Wanneer je een privérekening gebruikt voor een bedrijf, zal je telkens moeten bijhouden welke inkomsten en uitgaven bij het bedrijf horen. Bovendien staat een zakelijke rekening natuurlijk veel professioneler. Begin dus altijd met het regelen van een zakelijke rekening. 

 

Investeer met een zakelijke lening

 

De bekendste vorm van zakelijk financieren voor bedrijven is natuurlijk de zakelijke lening. Een zakelijke lening betekent dat je een bedrag ontvangt op jouw rekening. De hoogte van dit leenbedrag is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Een adviseur kijkt in ieder geval wat er precies mogelijk is voor jouw bedrijf. 

 

Met zakelijk lenen wordt het makkelijker om te investeren in jouw bedrijf. Door te investeren kan je blijven groeien en dat is uiteindelijk het doel. Een zakelijke lening wordt over het algemeen gebruikt om het bedrijf uit te breiden. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld een belangrijke machine aan te schaffen waardoor de productie omhoog gaat. Hiernaast wordt het mogelijk om voertuigen aan te schaffen. 

 

Betaal met een zakelijk krediet

 

Een zakelijke lening wordt af en toe vergeleken met een zakelijk krediet. Dit is alleen niet juist, want het zijn twee hele andere financieringen voor bedrijven. Een zakelijk krediet wordt het meest gebruikt om de dagelijkse uitgaven te kunnen betalen. Je herkent een zakelijk krediet misschien beter als een werkkapitaalfinanciering. Je kan onder andere voorraden betalen voor jouw bedrijf. 

 

De bank zal een afgesproken geldbedrag voor jouw bedrijf reserveren. Vervolgens kan jij dus geld opnemen van dit geldbedrag als je dat nodig hebt. De keuze is aan jou wanneer je het geld opneemt en wat het bedrag dan wordt. Je hoeft gelukkig alleen rente te betalen over het opgenomen bedrag. Het is dus wel belangrijk dat je van tevoren al hebt bepaald wat voor zakelijke financiering jij nodig hebt.