Dutch tax seminar
Image default
Financieel

ZZP’er in de zorg? Zo vind je de beste boekhouder

Ben je werkzaam als een ZZP’er? Dan is de kans groot dat je de boekhouding doen echt het saaiste klusje ooit vindt. Toch zal de boekhouding echt moeten gebeuren. Om de boekhouding makkelijker te maken, kan je een boekhouder inschakelen. Een boekhouder weet precies hoe het boekhouden in elkaar zit. Het is wel belangrijk dat je een goede boekhouder inschakelt. Kan je daar wel wat tips voor gebruiken? Blijf dan vooral hieronder verder lezen voor meer informatie over dit onderwerp. 

 

Bepaal de wensen

 

Boekhouden is niet één grote taak, want het bestaat uit meerdere kleinere taken. Het is belangrijk dat je voor jezelf noteert waar je hulp mee nodig hebt. Je moet natuurlijk wel in staat zijn om aan te geven wat je verwacht van een boekhouder zorg. Wil je alles uit de handen geven op het gebied van de boekhouding? Dan kan dat natuurlijk ook, maar wees hier duidelijk over. 

 

Het is hoe dan ook dus van belang dat er goede afspraken worden gemaakt met de boekhouder. De boekhouding zal altijd jouw verantwoordelijkheid blijven, ongeacht of je een boekhouder hebt ingeschakeld. Je schakelt een boekhouder dus alleen in als ondersteuning. Het is verstandig om wel af en toe te controleren of de boekhouder alles goed bijhoudt en invult. Je wil problemen natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. 

 

Combineer met boekhoudprogramma

 

Het wordt ZZP’ers aangeraden om een online boekhoudprogramma te gebruiken. Een boekhoudprogramma is een mooie manier om alle administratie op één plek te verzamelen. In deze tijd zijn er genoeg bedrijven die zich bezighouden met het aanbieden van boekhoudprogramma’s. Bij myfinance kan je bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende applicaties die boekhouden makkelijker maken. 

 

Je kan ervoor kiezen om een boekhouder in te schakelen die ook toegang heeft tot jouw boekhoudprogramma. Dit kan je dus combineren. Het voordeel hiervan is dat je altijd advies kan vragen aan de boekhouder als je er zelf niet uitkomt. Over het algemeen zal je de adviseur via de telefoon kunnen bereiken.

 

Vertrouw de boekhouder

 

Op het moment dat je weet wat je verwacht van een boekhouder, zal je natuurlijk wel een boekhouder moeten inschakelen. Het is daarbij van belang dat je een goede klik hebt met de boekhouder in kwestie. De boekhouder gaat zich namelijk bezig houden met jouw administratie en dat moet je iemand wel toevertrouwen. 

 

Waarschijnlijk merk je tijdens het contact al snel of er een klik is. Als dit niet het geval is, kan je beter even verder zoeken. Waarschijnlijk kan je op het internet genoeg waardevolle reviews vinden over de boekhouder. Zoek deze vooral op om erachter te komen of andere mensen wel enthousiast zijn over de werkzaamheden van de boekhouder.