Dutch tax seminar
Image default
Aanbiedingen

2 tuinklussen die je beter niet kan vergeten dit voorjaar

2 tuinklussen die je beter niet kan vergeten dit voorjaar

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken; de vogeltjes fluiten, de zon schijnt volop en de strakblauwe lucht doet alle zorgen vergeten. Het is weer voorjaar en dat betekent dat het tijd is voor lekker buiten zijn en genieten van de wereld die in bloei staat. Met het voorjaar komen er ook een aantal tuinklussen aan die, doordat ze zo seizoensgebonden zijn, je beter niet kunt vergeten nu. Wil je weten welke tuinactiviteiten je het beste in deze tijd van het jaar kunt doen? In dit blog vertellen we het je! 

 

Zorg voor een goede bodemstructuur als stevige basis

Wanneer je nieuwe planten wil plaatsen in je tuin voor de zomer is het van belang dat de bodemstructuur goed in orde is. Check goed wat voor soort grond je hebt; zand, leem of klei. Dit kun je ontdekken door een bolletje te rollen van de grond. Hoe beter het balletje blijft bestaan hoe groter de kans dat de grond klei of leem is. Als het niet hecht is het gegarandeerd los zand. Ook de pH-waarde van de grond is belangrijk, deze kun je meten met een speciale meter. Wanneer de zuurtegraad goed op pijl is (tussen de 5,5 en 7,5) is de grond in orde. Voor een optimale bodemstructuur is het van belang dat je de grond ook bemest. Mest zorgt ervoor dat de bodem voorzien is van de juiste voedingsstoffen zodat de planten en bloemen in je tuin alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. 

 

Verticuteer je gras voor een stralend gazon in de zomer

Het verticuteren van je gras is ook een echte voorjaarsactiviteit. Door het maaien van de zomer en het najaar ervoor, en door de afwisseling van vocht en droogte ontstaat er een viltlaag op het gazon. Deze viltlaag van vuil, maairesten, schimmels en andere stoffen zorgen ervoor dat het gras niet meer genoeg zonlicht krijgt en niet genoeg vocht op kan nemen om goed te groeien. Door het gras te verticuteren kan het gazon herstellen in het voorjaar en weet je zeker dat je in de zomer weer een stralend gazon hebt. Wil je weten hoe je dit het best kan doen? Kijk dan op de pagina ‘Gazon verticuteren | Ecostyle’, daar vind je een uitgebreide uitleg met alle informatie die je nodig hebt.

https://ecostyle.nl/gazon/verticuteren