Dutch tax seminar
Image default
Dienstverlening

Alles over stopcontacten

De werkpaarden van het elektrische systeem van uw huis zijn stopcontacten, ook wel stopcontacten genoemd. Lampen, elektronische apparatuur, kleine apparaten, ruimte verwarmingstoestellen en een verscheidenheid aan andere items worden via stopcontacten op de elektrische circuits van het huis aangesloten. Snoer stekkers kunnen in de loop van de tijd honderden keren in een stopcontact worden gestoken en teruggetrokken, en net als elk ander mechanisch onderdeel verslijten ze of gaan ze kapot. Wijzigingen in de voorschriften voor elektrische codes moeten mogelijk een upgrade van een bestaand stopcontact vereisen om aan de nieuwe vereisten te voldoen.

Losse draden en versleten sleuven

Hoewel er geen bewegende delen in contactdozen zitten, zijn ze voorzien van metalen contactpunten in de behuizing van het apparaat die bedoeld zijn om de hete, neutrale en geaarde pinnen op kabels stekkers stevig vast te houden. Deze contacten beginnen te verslijten en verliezen na verloop van tijd hun grijpvermogen. Naarmate de blootgestelde contactpunten hun vermogen om de stekker vast te pakken, verliezen, ontstaat er meer elektrische weerstand en warmteophoping, wat mogelijk bedradingsproblemen en uitschakeling van stroomonderbrekers kan veroorzaken. Als gevolg van vonken kunt u een hoorbaar gekraak in het stopcontact horen en kunnen de stekkers van het apparaat los in de sleuven van het stopcontact voelen. Het uitschakelen van de stroom en het vervangen van de houder door een nieuwe is de oplossing voor een dergelijke situatie. Een ander typisch probleem met veelgebruikte contactdozen is dat de circuit draadverbindingen beginnen te verzwakken. Elke keer dat er stroom door een draadverbinding wordt getrokken, wordt een kleine hoeveelheid warmte gecreëerd en deze voortdurende uitzetting en samentrekking van de draden kan er uiteindelijk toe leiden dat de schroeven losraken. Wanneer dit gebeurt, kan het stopcontact beginnen te knetteren en als de draadverbindingen volledig loskomen, kan een kortsluiting ertoe leiden dat de stroomonderbreker wordt geactiveerd. Gevaarlijker is dat het circuit kan proberen een verbinding te behouden dat vervolgens voldoende warmte genereert om brand te veroorzaken. Het is belangrijk om contact op te nemen met elektriciens bij u in de buurt, bent u in Breda dan is contact opnemen met een elektricien Breda de beste oplossing.

Aanvullende oplossingen voor problemen met stopcontacten

De stroom uitschakelen en alle draadverbindingen vastdraaien is het antwoord. Als u bedrading terugvindt, trim en strip dan de draden voordat u ze om de juiste schroefaansluitingen wikkelt en ze vastdraait. Zorg er ook voor dat de bevestigingsriem van het stopcontact stevig is vastgemaakt, zodat de gadget niet kan bewegen tijdens het plaatsen of verwijderen van pluggen. Het is belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van de mensen die in een gebied met defecte stopcontacten wonen, daarom is het belangrijk om de draden te controleren en de perilex aansluiting te controleren om de oorzaak van het defect tijdig te identificeren.