Dutch tax seminar
Image default
Dienstverlening

Chiptuning is er voor iedereen

Wanneer je een auto hebt bestaat deze uit meerdere onderdelen. Je hebt natuurlijk je spiegels, banden, en uitlaat, maar binnenin ook de motor en de remblokken. Daarnaast zit er iets in je auto dat een ECU heet, of een Electric Control Unit. Dit is het brein van je auto die ervoor zorgt dat alles precies weet hoe het zich moet gedragen. Bij de ECU horen ook software chips, stukjes met programmering die bijvoorbeeld het verbruik en de verbranding regelen. Met chiptuning kun je deze software aanpassen, of in zekere zin, hacken. Als je hier ooit al eens van hebt gehoord dan denk je misschien aan snelle jongens die hun racewagens aan het verbeteren zijn, maar eigenlijk is chiptuning er voor iedereen.

Stage 1 chiptuning

Met chiptuning stage 1 gaat men namelijk aan de slag om de precies die dingen bij te stellen die iedereen wel zou kunnen gebruiken. Meer vermogen door brandstof, zuurstof en ontsteking beter op elkaar af te stellen. Hiermee kun je eventueel sneller gaan wanneer het nodig is, krijg je meer controle over de auto, maar kan je auto eventueel (soms) ook zuiniger worden ingesteld. Dat is dus een voordeel voor iedereen, en daarom is chiptuning er voor iedereen.

Stage 2 chiptuning

Bij stage 2 moet je vooral denken aan eenzelfde soort tuning als in stage 1, maar het verschil is dat stage 2 gebeurd bij een uitgebreidere motor. Denk hierbij aan een motor die bijvoorbeeld een turbo functie en downpipe ingebouwd heeft (een downpipe is de aanbouw op de motor die zorgt voor de eerste luchtafvoer van de turbo).

Stage 3 chiptuning

Met stage 3 chiptuning wordt de auto helemaal naar het maximale vermogen gebracht door de turbo te verbeteren en de luchtstroom te optimaliseren. Denk groter, beter, sneller, sterker. Voor de gemiddelde auto liefhebber is dit niet het juiste pakket, maar voor iedereen die van hun auto hun leven maakt is het bijna een must. Met stage 3 chiptuning ben je verzekerd van het beste rendement uit het aanpassen en opnieuw indelen van de ECU. Dit is het pakket voor de mensen die ook met trots andere aanpassingen laten doen zoals Pops en bangs uit de uitlaat (knallers).

https://cts-chiptuning.com/chiptuning-stage-3/