Dutch tax seminar
Image default
Huishoudelijk

De valkuilen bij het kopen van een keuken Oldenzaal

 

Ga je een keuken Oldenzaal kopen? Dan vraag je je vast af: waar moet ik opletten en wat zijn de valkuilen? Heel begrijpelijk, want er komt nogal wat kijken bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Waar moet je op letten en wat zijn de valkuilen?

Onvoldoende ruimte

De werkruimte is van groot belang in de keuken Oldenzaal. Deze zorgt ervoor dat je prettig aan het werk kunt tijdens het bereiden van de heerlijkste gerechten. Voldoende werkruimte is daarom essentieel. Kook je graag uitgebreid of sta je vaak met meerdere mensen in de keuken? Dan heb je wellicht meer werkruimte nodig dan wanneer je liever kiest voor snelle oven- of magnetronmaaltijden.  Naast werkruimte is ook kastruimte van groot belang in ieder keuken Oldenzaal. Tijdens het koken wil je snel alle benodigdheden bij de hand hebben. Bovendien is het wel zo prettig als de keuken opgeruimd is, zodat je je vrij kunt bewegen in de ruimte. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte voor kookgerei, servies, apparatuur en voorraad. Heb je niet zoveel ruimte tot je beschikking? Kies dan voor wandkasten of –planken en voor laden in plaats van kasten. Ook bovenkasten bieden extra opbergruimte.

Verkeerde indeling

Daarnaast is een veelgemaakte fout bij kopen van een keuken Oldenzaal de indeling. De keukendriehoek is de driehoek tussen de gootsteen, kookplaat en koelkast. Hier ben je het meest aan het werk en daarom is het prettig als deze drie elementen zich niet te ver van elkaar bevinden. Voor het werkcomfort is het belangrijk dat de keukendriehoek niet onderbroken wordt. Bij keukens met een goede keukendriehoek heeft de driehoek een omtrek van minimaal 3 en maximaal 8 meter.  Ook is het zonde om bij een Keuken Oldenzaal ruimte onbenut te laten. Met verschillende oplossingen kun je het meeste uit de Keuken Oldenzaal halen, denk aan een carrousselkast in een anders verloren hoek of bovenkasten of –planken voor extra opbergruimte. Met een ideale keukenopstelling verlies je zo min mogelijk ruimte.