Dutch tax seminar
Image default
Dienstverlening

Een brandveilige omgeving dankzij een Scope 8- of Scope 12-inspectie

Het is ontzettend belangrijk om een veilige werkomgeving te garanderen voor uw medewerkers. Dit doet u door regelmatig risicoanalyses te doen of hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen. In het rapport van deze inspectiemomenten ziet u proces hoe het ervoor staat met de veiligheid op uw werkvloer. Dit geldt echter niet alleen voor vluchtroutes, brandblussers en andere voor de hand liggende zaken. In bedrijven waar gewerkt wordt met elektrotechnisch materieel zijn de regels nog strenger. Bovendien is een officieel veiligheidsrapport nodig bij veel verzekeraars wanneer u een verzekering af gaat sluiten.

Wat houden deze inspectiemomenten in?

Tijdens een Scope 8- of Scope 10-inspectie worden controles uitgevoerd om het brandgevaar in kaart te brengen. Deze inspecties evalueren zowel de standaard brandveiligheid als de veiligheidseisen die zijn vastgesteld in onder andere de NEN 3140, de NEN 1010 en de meest recente NTA 8820. Hierin worden zaken zoals brandgevaar, elektrocutie en persoonlijke veiligheid geëvalueerd. Wanneer u aan al deze veiligheidseisen voldoet, ontvangt u vanuit Stichting SCIOS een certificaat waarin wordt aangegeven dat uw werkomgeving veilig is. Of u nu een Scope 8 of een Scope 10 laat uitvoeren, het is altijd verstandig om uw werknemers in een veilige omgeving te laten werken.

Schakel een expert op het gebied van brandveiligheid in

Een van de bedrijven die gecertificeerd is om deze inspecties onder Scope 8- of Scope 10-richtlijnen te doen, is Omega Inspectie. Deze specialisten bekijken of uw werkomgeving conform de gestelde eisen is en geven indien nodig duidelijke verbeterpunten aan om er wél aan te voldoen. Zorg dat uw werkomgeving én elektrotechnisch materieel altijd in orde zijn en voorkom ongelukken. Dat geeft niet alleen meer rust voor uzelf, maar zeker ook voor uw werknemers. Neem contact op met Omega Inspectie en plan een afspraak in voor het doen van de inspectie. Daar krijgt u zeker geen spijt van!