Dutch tax seminar
Image default
Electronica en Computers

Een dummy camera gebruiken

Het gebruik van een nep buiten beveiligingscamera om criminele activiteiten af te schrikken kan een goede strategie zijn, mits goed uitgevoerd. Het is vooral effectief bij het intimideren tegen kleine misdaden of als uitbreiding van een reeds gevestigd bewakingssysteem. In gebieden waar de would-be overtreders zijn op zoek naar camera’s te ontwijken, kan nep beveiligingscamera’s echt effectief zijn. De sleutel tot het succesvol gebruik van deze nepcamera’s is door het duidelijk te maken dat het pand wordt bewaakt en de camera zo echt mogelijk te laten lijken. Er zijn een aantal manieren om dit te doen.

Om overtuigend te zijn in een buitenomgeving, moeten de nep beveiligingscamera’s eruit zien alsof ze buiten thuishoren. Dit betekent dat het alle fysieke onderscheidende aspecten van een buiten beveiligingscamera moet hebben. De camera moet ofwel zo zijn gebouwd dat het lijkt alsof hij een sterke behuizing heeft, of eruit zien alsof hij is ingesloten in een beschermende behuizing. Als de camera deel uitmaakt van een echt beveiligingssysteem, zorg er dan voor dat hij eruitziet als alle echt werkende camera’s. Door nepcamera’s tussen echte camera’s te installeren, wordt de doeltreffendheid van het hele beveiligingssysteem uitgebreid tot gebieden die misschien niet echt door live camera’s worden bewaakt.

Ook moet de nepapparatuur, om overtuigend echt te lijken, worden geïnstalleerd en onderhouden alsof het echte apparatuur is. Zorg ervoor dat het gezichtsveld in de juiste hoek staat, anders kunnen gesofisticeerde criminelen profiteren van de blinde hoeken, net zoals ze dat bij een echte camera zouden doen. Houd de camera vrij van dieren die zich op de camera kunnen nestelen, anders zou het een teken zijn dat de camera niet echt in gebruik is.

Sommige modellen van namaakcamera’s zijn uitgerust met LED-lampjes om er echt uit te zien. In meer verfijnde nep camera’s, zal motion sensing technologie eigenlijk volgen de algemene richting van een voorbijganger te verschijnen realistischer. Als het gaat om het kiezen van een product en het is een standalone camera, ga niet te goedkoop. Een goedkoop uitziende camera zal te veel verklikkers hebben om door criminelen gerespecteerd te worden.

Als het kabels heeft, zorg ervoor dat de kabels er echt uitzien en als het verondersteld wordt een draadloze bewakingscamera voor buiten te zijn, zorg ervoor dat het er geloofwaardig uitziet. Een eenvoudige regel om te onthouden is de nepcamera te behandelen als een echte camera in termen van onderhoud en installatie en accessoires. Dat is een manier om ervoor te zorgen dat elke crimineel hetzelfde zou doen en het waakzame oog van uw nep buiten beveiligingscamera zou respecteren.

https://www.securitythuis.nl/