Dutch tax seminar
Image default
Dienstverlening

Hoe u uw huis kunt beschermen tegen elektrocutie?

Om uzelf, uw dierbaren, uw huisdieren en uw eigendommen te kunnen beschermen tegen een dodelijke elektrocutie, moet u een paar basisfeiten over elektriciteit weten.

Elektrische stromen vloeien altijd de grond in. Het zou dit doen door elk materiaal dat een geleider is. Water en metaal zijn geweldige geleiders van elektriciteit. Hout en glas zijn slechte geleiders van elektriciteit. Het menselijk lichaam kan ook een geleider zijn, aangezien een groot deel ervan uit water bestaat. Als u ergens niet zeker van bent, neem dan geen risico en vraag een professionele elektricien om hulp. Met de juiste voorbereiding kunt u uw eigendom dus veilig maken voor u en alle leden van uw gezin. Hier zijn de belangrijkste dingen om te weten.

Zorg ervoor dat alle stopcontacten worden afgedekt

Dek alle stopcontacten af. Het afdekken van stopcontacten, vrije bedrading en elk ander stopcontact met plastic panelen of isolatieband zou zomaar iemands leven kunnen redden. Het is ook een aanrader om te doen als je huisdieren of peuters hebt. Installeer aardlekschakelaars. Een aardlekschakelaar is een apparaat dat is gemaakt om onevenwichtigheden in de elektrische stroom te detecteren. En als dat het geval is, wordt de stroom naar dat specifieke gebied onmiddellijk onderbroken. De meeste nieuwe eigendommen worden geleverd met geïnstalleerde aardlekschakelaars, maar als uw huis een oud gebouw is, kunt u een installatie aanvragen. Laat bovendien geen blootliggende draden los. Als uw pand gloednieuw is, heeft u hoogstwaarschijnlijk een paar kabels die uit de muur steken. Deze kabels zijn bedoeld om te worden gebruikt als stopcontacten. Het is ten zeerste aan te raden om dit zo snel mogelijk te doen, omdat ze gemakkelijk iedereen kunnen elektrocuteren die niet oplet.

Vervang beschadigde apparatuur

Vervang versleten of beschadigde apparatuur. Let op de staat van uw elektronische apparaten, maar ook op de staat van de stopcontacten en lichtschakelaars. Er zijn veel tekenen die wijzen op ongebalanceerde elektrische bedrading. Het zou bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk vonken afgeven of onverwacht opwarmen. Andere tekenen zijn onder meer smelten van de plastic schakelaar of stopcontact, kortsluiting en beschadigde snoeren. Houd elektrische apparaten bovendien uit de buurt van water. In de vorige kop hadden we het erover dat water een uitstekende elektriciteitsgeleider is en daarom moet elk elektrisch apparaat en stopcontact uit de buurt van natte ruimtes en gebieden met veel vocht worden gehouden. Zorg er dus voor dat u deze voorzorgsmaatregelen neemt om elektrische schokken te vermijden.