Dutch tax seminar
Image default
Aanbiedingen

Hoe regel je je reisverzekering?

Hoe regel je je reisverzekering?

Een vakantie boeken is super leuk en waarschijnlijk heb je hier erg zin in. Maar er zijn ook een aantal dingen die je moet regelen, waar je minder naar uit kijkt. Denk aan de aanvraag voor een reisvergunning, het inpakken, de betaling en de verzekering. Het minst interessante is natuurlijk de verzekering. Maar waarom heb je een reisverzekering nodig? En hoe regel je die? We leggen het graag aan je uit.

 

Waarom een reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je goed voorbereid op bijvoorbeeld eventuele buitengewone kosten, medische kosten en verloren bagage. Hoewel het niet verplicht is om een reisverzekering af te sluiten, is dit toch wel erg verstandig. En ja, in de meeste gevallen heb je hem achteraf niet nodig. Maar die ene keer dat er toch iets gebeurd, kan een reisverzekering je een hoop geld en zorgen schelen. Zo worden niet alleen de kosten vergoed wanneer je in het ziekenhuis komt te liggen, maar helpen de medewerkers van de verzekeraar je ook bij het vinden van een passende oplossing om eerder en comfortabel naar huis te reizen. Hierdoor kun jij je focussen op het herstel.

 

Welke reisverzekering past bij jou?

Bedenk allereerst welke zaken je belangrijk vindt. Elke verzekering is namelijk net iets anders. Nadat je voor jezelf hebt opgeschreven wat voor jou belangrijk is, kun je online gemakkelijk je mogelijkheden voor een reisverzekering vergelijken. De grote verschillen tussen verzekeraars zit hem voornamelijk in de kosten van de premie, de voorwaarden, eigen risico en of het om een Europadekking of Werelddekking gaat. De reisverzekering van Inshared, Unive en ANWB bieden vele mogelijkheden en oplossingen. Maar er zijn natuurlijke veel verschillende opties, dus neem goed de tijd om de mogelijkheden door te nemen.

 

Doorlopende reisverzekering of kortlopend?

In de meeste gevallen is een doorlopende reisverzekering het handigst. Je bent continu verzekerd en in vele gevallen ook voor korte weekendjes weg binnen Nederland. Ga je regelmatig er even tussen uit? Of ben je van plan om elk jaar meer dan drie á vier weken per jaar op vakantie te gaan? Dan is een doorlopende reisverzekering meestal de beste keuze.

Je kunt daarnaast ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Deze verzekering loopt alleen tijdens je vakantie, vanaf je vertrek tot je terugkomst. Deze is geschikt voor iemand die niet zo vaak op vakantie gaat. Denk er echter wel elke keer aan om je verzekering te regelen, dat moet je namelijk elke keer opnieuw regelen.

 

Hoe regel je een reisverzekering?

Je kunt je reisverzekering gemakkelijk online regelen. Nadat je hebt besloten welke reisverzekering het beste bij je past, vraag je op de website van de verzekeringsmaatschappij binnen enkele minuten je verzekering aan.

 

https://www.inshared.nl/