Dutch tax seminar
Image default
Dienstverlening

Tips bedrijfspand kopen in Twente

Wat moet je doen als je een bedrijfspand wilt kopen in almelo of hengelo?

Als je een bedrijfspand wilt kopen in Almelo of Hengelo, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen:

 1. Bepaal je budget: Voordat je begint met zoeken naar een bedrijfspand, is het belangrijk om te weten hoeveel je kunt en wilt uitgeven.

 2. Zoek naar beschikbare panden: Je kunt op verschillende websites zoeken naar beschikbare bedrijfspanden, zoals Funda in Business, Bedrijfspanden.nl of RealNext.

 3. Schakel een makelaar in: Het kan handig zijn om een makelaar in te schakelen om je te helpen bij het vinden van een geschikt bedrijfspand en het onderhandelen over de prijs.

 4. Bezoek de panden: Nadat je een aantal potentiële panden hebt gevonden, is het belangrijk om ze te bezoeken om een idee te krijgen van de locatie, de grootte en de staat van het pand.

 5. Laat een bouwkundige keuring of NWWI taxatie uitvoeren: Als je een bedrijfspand op het oog hebt, is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren om eventuele verborgen gebreken op te sporen.

 6. Onderhandel over de prijs: Als je een geschikt bedrijfspand hebt gevonden, is het tijd om te onderhandelen over de prijs. Je makelaar kan je helpen bij het bepalen van een redelijke prijs en bij het voeren van de onderhandelingen.

 7. Sluit de koopovereenkomst: Als je het eens bent geworden over de prijs en de voorwaarden, is het tijd om de koopovereenkomst te tekenen en de koop af te ronden.

Let op dat het kopen van een bedrijfspand een grote financiële verplichting is, dus zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een beslissing neemt. Het kan daarom verstandig zijn om een financieel adviseur te raadplegen om te bepalen of het kopen van een bedrijfspand de juiste keuze is voor jouw bedrijf.

Wat voor soort advies kun je goed gebruiken bij het kopen van bedrijfsvastgoed ?

Als je van plan bent om bedrijfsvastgoed te kopen, zijn er een aantal soorten advies die je goed kunt gebruiken:

 1. Financieel advies: Het kopen van bedrijfsvastgoed is een grote investering en kan grote financiële gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om financieel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je een realistisch beeld hebt van de financiële consequenties van de aankoop en om ervoor te zorgen dat je de beste financieringsopties hebt.

 2. Juridisch advies: Bij het kopen van bedrijfsvastgoed zijn er verschillende juridische aspecten om rekening mee te houden, zoals de juridische eigendomsstructuur en eventuele beperkingen op het gebruik van het pand. Het is daarom verstandig om juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van alle relevante juridische aspecten.

 3. Technisch advies: Het is belangrijk om het bedrijfsvastgoed grondig te laten inspecteren door een bouwkundig expert om ervoor te zorgen dat het pand in goede staat verkeert en om eventuele verborgen gebreken op te sporen. Het kan ook verstandig zijn om advies in te winnen over eventuele technische aanpassingen die nodig zijn om het pand geschikt te maken voor jouw bedrijfsactiviteiten.

 4. Advies van een vastgoedmakelaar: Een vastgoedmakelaar kan je helpen bij het vinden van geschikte bedrijfsvastgoedobjecten, het onderhandelen over de prijs en het afhandelen van de administratieve zaken die komen kijken bij het kopen van een pand. Een ervaren makelaar kan ook adviseren over de marktwaarde van het pand en over de lokale vastgoedmarkt.

 5. Advies van andere ondernemers: Het kan waardevol zijn om te praten met andere ondernemers die al eerder bedrijfsvastgoed hebben gekocht. Zij kunnen je inzicht geven in de uitdagingen en mogelijkheden die gepaard gaan met het kopen van bedrijfsvastgoed en kunnen tips geven over hoe je het beste te werk kunt gaan.

Door een combinatie van deze soorten advies in te winnen, kun je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op het kopen van bedrijfsvastgoed en dat je de best mogelijke beslissingen neemt voor jouw bedrijf.

https://www.jahnigterbraak.nl/