Dutch tax seminar
Image default
Aanbiedingen

Vier tips voor het onderhouden van je hoeslakens: zo blijven ze fris en gaan ze langer mee

Vier tips voor het onderhouden van je hoeslakens: zo blijven ze fris en gaan ze langer mee

Hoeslakens zijn een onmisbaar onderdeel van ons beddengoed, maar het lijkt erop dat we er vaak een haat-liefdeverhouding mee hebben. We hebben allemaal weleens geworsteld met die vervelende hoekjes die niet willen blijven zitten en ervoor zorgen dat ons bed er rommelig uitziet. 

Met deze blog willen we ervoor zorgen dat jouw relatie met hoeslakens weer opbloeit. We geven je namelijk handige tips en tricks om beter voor je hoeslakens te zorgen, zodat ze langer meegaan en je heerlijk kunt blijven slapen zonder je druk te maken over dat rommelige bed. 

 

  1. Gebruik geen wasmiddel met bleekmiddel

Veel mensen gebruiken bleekmiddel om wit beddengoed wit te houden. Dit is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar het is ook slecht voor je hoeslaken. Misschien ben je je er niet van bewust dat je wasmiddel gebruikt dat bleekmiddel bevat. Check daarom zo snel mogelijk of je het goede wasmiddel in huis hebt. 

Bleekmiddel is een sterk product. Het verwijdert namelijk kleur. Doordat het zo sterk is verzwakt bleekmiddel de vezels van je hoeslaken. Waardoor er gaten en scheuren in kunnen komen. Als je een gevoelige huid hebt dan doe je jezelf een plezier als je bleekmiddel verwijdert uit je leven. Mensen met een gevoelige huid hebben namelijk een grote kans op allergische reacties.

 

  1. Was je hoeslaken op een lage temperatuur

Dat wassen op lage temperatuur goed voor je kleding was weet je waarschijnlijk al. Maar dit geldt ook voor je beddengoed. Je bespaart de vezels van je hoeslaken schade en je bespaart ook op je energiekosten. 

Je hoeslaken krimpt niet wanneer je het wast op een lage temperatuur. Als je op de juiste temperatuur je hoeslaken wast, heb je er dus ook geen ruzie mee wanneer je je bed weer moet opmaken.

 

  1. Laat het natuurlijk drogen

Een andere manier om je hoeslakens te beschermen is door ze op een natuurlijke manier te laten drogen. Dit betekent dat je ze niet in de droger stopt, maar ze ophangt aan een waslijn of droogrek. Door je hoeslakens op een hoge temperatuur in de droger te stoppen, kunnen ze krimpen en verzwakken de vezels van je hoeslaken. 

Bovendien verbruikt de droger veel energie, dus door je hoeslaken natuurlijk te laten drogen, bespaar je niet alleen de vezels van je hoeslaken, maar ook op je energierekening. Kun je niet wachten? Dan kun je wel je hoeslakens laten drogen in de droger. Zorg ervoor dat dit op de laagste temperatuur gebeurt. 

 

  1. Bewaar je hoeslaken in een droge plek

Nadat je je hoeslaken natuurlijk hebt laten drogen, berg je het op in een droge en schone plek. Zo voorkom je de vorming van schimmel in je hoeslaken. Zorg ervoor dat de opslagruimte voldoende geventileerd is en niet vochtig. Vermijd ook opslag op plaatsen waar het te warm kan worden, zoals in de buurt van een verwarmingselement of in direct zonlicht.

Met deze tips en tricks kun je je hoeslakens in goede staat houden, zodat je er nog lang van kunt genieten. 

 

https://www.cinderella.nl/