Dutch tax seminar
Image default
Beauty en verzorging

Wat is microneedling?

Tegenwoordig zijn er meerdere behandelingen die kunnen worden ingezet om je huid weer te laten stralen. Een daarvan is microneedling. Een microneedling behandeling kan voor veel verschillende huidproblemen worden ingezet. Hierbij kun je denken aan de behandeling van littekens of rimpelvorming en bij het minimaliseren van rosacea. Het geeft de huid een egale en frisse uitstraling en zorgt voor kleinere poriën. Bij microneedling worden er kleine gaatjes in de huid gemaakt die uiteindelijk een aantal processen in gang zetten die ervoor zorgen dat de huid verbetert. Deze Mourits huidtherapie Den Haag behandeling wordt vaak uitgevoerd door een speciaal opgeleide huidtherapeut. In deze blog lees je meer over de werking van deze processen en het effect van microneedling.

Stimuleert de collageenproductie

Collageen is een stof die nodig voor verschillende processen in het lichaam. Deze stof is betrokken bij de opbouw van spieren en kraakbeen maar zorgt ook voor bescherming van je organen. Collageen speelt ook een hele belangrijke rol voor de huid. Zo draagt collageen bij aan huidelasticiteit. Dit is nodig om je huid soepel te houden en gaat huidveroudering tegen. Het is dus belangrijk om de collageenproductie te stimuleren zodat je huid er gezond uit blijft zien. Microneedling behandelingen zorgen voor een verbeterde collageenproductie. Er zijn ook andere alternatieven om je collageenproductie te verhogen. Het is ook mogelijk om collageen bij te slikken in de vorm van een poeder of pil. Daarnaast kun je collageen ook vinden in bepaalde voeding zoals linzen, bladgroenten en zalm.

Betere doorbloeding van de huid

Naast het stimuleren van de collageenproductie zorgt een microneedling behandeling ook voor een verbeterde doorbloeding van de huid. Er vindt celvernieuwing plaats wat uiteindelijk zorgt voor een gladde huid omdat er door de verbeterde doorbloeding minder snel puistjes en oneffenheden zullen ontstaan. Wanneer de doorbloeding in je gezicht verbeterd zul je merken dat je gezicht een frisse en stralende kleur krijgt. Daarnaast kan een goede doorbloeding van de huid helpen tegen pigmentvlekjes in het gezicht. Microneedling kan zelfs bijdragen aan een verbetering in de haargroei omdat de doorbloeding in het gebied van het gezicht en het hoofd verbeterd. Daarnaast worden de poriën in het gezicht kleiner en dit zorgt voor een gezondere uitstraling.