Dutch tax seminar
Image default
Beauty en verzorging

Een mooie huid verzorg je op deze manieren

Wil je er ook altijd stralend en fris uitzien? Dan zijn goede huidverzorgingsproducten onmisbaar. Maar hoe weet je welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype? En hoe gebruik je ze het beste? In dit artikel vertellen we je alles over huidverzorging. We geven tips over de verschillende huidtypen, en vertellen wat de beste verzorgingsproducten voor elk type zijn. Ook leggen we uit hoe je een goede huidverzorgingsroutine opbouwt. Dit is hoe je een mooie en gezonde huid krijgt!

De huid

De huid is het grootste orgaan van het lichaam, en vervult verschillende functies. Het beschermt ons bijvoorbeeld tegen schadelijke stoffen van buitenaf, reguleert de temperatuur van ons lichaam en geeft ons zintuiglijke informatie door. De huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en het bindweefsel.

De opperhuid is de buitenste laag van de huid, en bestaat uit verschillende lagen cellen. Deze cellen vernieuwen zich voortdurend, waardoor de huid elke 28 tot 40 dagen volledig vernieuwd is. De lederhuid is de onderste laag van de huid, en bevat veel collageen en elastine fibers. Dit zorgt ervoor dat de huid stevig, soepel en elastisch is. Het bindweefsel verbindt alle huidlagen met elkaar, en zorgt ervoor dat de huid soepel blijft.

Verzorging

De huid is dus een complex orgaan, en kan door verschillende factoren beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan veroudering, schade door UV-straling, roken, hormonale veranderingen of een ongezonde voeding. Gelukkig kunnen we de huid ook op verschillende manieren verzorgen om deze schade tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan beschadiging van een tattoo. Dan is Bepanthen tattoo creme een goed product. Hieronder geven we tips voor hoe je je huid het best kunt verzorgen, afhankelijk van je huidtype.

Droge huid: De beste manier om een droge huid te verzorgen is door het gebruik van vochtinbrengende producten. Zoek bijvoorbeeld eens naar een huidolie, huidextract of hydraterende crème die speciaal is gemaakt voor een droge huid.

Vette huid: Een vette huid verzorg je door het gebruik van matterende en reinigende producten. Gebruik bijvoorbeeld eens een gel of crème cleanser, toner of astringent, en hydrateer je huid daarna met een lichte lotion of gel.

Gecombineerde huid: Een gecombineerde huid is vaak droog in de winter en vet in de zomer. In de winter kun je dus hetzelfde doen als bij een droge huid, en in de zomer kun je hetzelfde doen als bij een vette huid.