Dutch tax seminar
Image default
Woningen

WAT MAAKT HET INTERIEURONTWERP?

huis te huur

Stel je voor: je bent geïnspireerd door mooie interieurs van Pinterest of Instagram, bent begonnen met een verbouwing, alles is precies gedaan zoals op de foto, maar het interieur bevalt je niet. Hij is levenloos, uitdrukkingsloos, zonder pit. Het lijkt erop dat de kleuren hetzelfde zijn, en de materialen hetzelfde, en het meubilair, maar er is iets misgegaan. Omdat hier – het decor is niet hetzelfde, maar hier – de kroonluchter niet is zoals …

Of erger nog: ze kozen een, tweede, derde foto van prachtige interieurs voor zichzelf en besloten alles tegelijk te implementeren – er zijn drie kamers, waarom zou je verdwalen, laat ze allemaal in hun eigen stijl zijn. En zo bleek dat in de ene – Japanse motieven, in de andere – Provence met bloemenbehang, en in de derde, waar de geliefde schoonmoeder woont – de onveranderlijke klassieker.

En nu kijk je naar al dit moois en vraag je je af wat je er nu mee moet doen.

We stellen voor om erachter te komen hoe de ontwerprenovatie verschilt van de gebruikelijke en wat de essentie is van interieurontwerp.

Wat creëert interieurontwerp? 1. Uniforme interieurstijl.

 Mis. Elke kamer is in een andere stijl ingericht of elementen uit verschillende stijlen worden in strijd met elkaar gebruikt. Hoe het eruit ziet. Je hebt besloten om elementen van de ene stijl te gebruiken die duidelijk niet in een andere passen en worden uitgeschakeld. Ze hingen bijvoorbeeld een massieve klassieke kroonluchter van hout op en je hebt een minimalistisch interieur. Of ze vormden de badkamer van vloer tot plafond met zwarte en rode tegels, hoewel oorspronkelijk de Scandinavische stijl werd verondersteld.

 Correct. Het is beter om voor aanvang van de renovatie te bestuderen welke elementen en kenmerken inherent zijn aan de stijl van het interieur dat je hebt gekozen (hier, hier en hier lees je over de Scandinavische stijl, loft- en Provençaalse stijlen en wat er typerend voor is). Vervolgens gaan we op zoek naar inspirerende foto’s in deze stijl en proberen we daar zo goed mogelijk bij te blijven. Dat wil zeggen, als je een foto leuk vond waarbij een rode bakstenen muur goed past bij metalen meubels, dan proberen we niet radicaal af te wijken van de kleur en het type baksteen en metaal niet te vervangen door plastic, omdat het resultaat onvoorspelbaar zal zijn. Een andere optie is om een ​​professionele binnenhuisarchitect uit te nodigen om u te helpen erachter te komen.

Wat creëert interieurontwerp? 2. Combinatie van kleuren.

 Mis. Je nam en plakte over alle oppervlakken met hetzelfde behang. Of ze hebben het hele appartement geverfd met verf van dezelfde kleur (meestal beige). Hoe het eruit ziet. Triest, saai, eentonig.

 Correct. Probeer met kleur te spelen. Om de renovatie er als een designer uit te laten zien, moet je gewoon durven experimenteren. U kunt bijvoorbeeld een van de muren in een andere kleur schilderen (alle muren zijn wit en een zwart / grijs / groen – onderstreep de gewenste) of gebruik interessante kleurencombinaties. Kijk maar naar wat dezelfde kamer eruitziet met verschillende kleurencombinaties.

Wat creëert interieurontwerp? 3. Verschillende texturen.

 Mis. Je negeert verschillende texturen, overal wordt alleen behang of alleen verf gebruikt, er zijn geen accenten. Hoe het eruit ziet. Stel je een kamer voor die onlangs is gerenoveerd, maar alle oppervlakken zijn geverfd en er is niets anders: geen accentmuur met behang, geen lijstwerk, geen hout, geen baksteen … Zo’n kamer ziet er leeg uit, er valt niets op.

 Correct. Selecteer nu een van de muren en gebruik een decoratief 3D-paneel, gipssteen of houten paneel erop – de kamer wordt getransformeerd. Plaats een glazen of houten doorschijnende scheidingswand om de keuken van de woonkamer te scheiden, en je herkent je appartement simpelweg niet. Wat een eenvoudige reparatie door een ontwikkelaar aanzienlijk anders maakt dan een reparatie door een ontwerper, is het gebruik van verschillende texturen en materialen. Als u een badkamer neemt, is er ook waar u zich kunt omdraaien: een badkamer betegeld met tegels van dezelfde kleur “van nu tot nu” ziet er veel droeviger uit dan die waarin witte tegels worden gecombineerd met grijze of patchwork-tegels, sommige muren zijn geverfd met heldere verf, en het aanrecht en de deur boven de installatie is van hout.

Wat creëert interieurontwerp? 4. Juiste inrichting.

 Mis. Je hebt reparaties uitgevoerd en een oude gelakte ladekast van je grootmoeder meegenomen, een wengetafel, een gebleekte eikenhouten kleerkast die is overgebleven van het vorige appartement, een Zinger-machine, want het is jammer om een ​​witte tafel van IKEA weg te gooien, een retro-ladekast en een smeedijzeren tafel in loftstijl … En dit alles slaagde er niet in om vriendschap met elkaar te sluiten. Hoe het eruit ziet. Als een grote puinhoop. De afmetingen van het appartement nemen visueel af, omdat er veel meubels zijn en hoe iets anders in het interieur past, is moeilijk voor te stellen, met als gevolg dat het algemene beeld uit elkaar valt en er geen spoor van ontwerpreparatie is.

 Correct. Eerst tekenen we planningsbeslissingen op papier totdat duidelijk wordt wat voor soort meubilair we nodig hebben en hoe het precies zal komen te staan. Dan doorlopen we mentaal de tekening en stellen ons voor: “Aha, hier zal ik slapen, hier om me aan te kleden, hier om te werken en hier om tv te kijken.” We begrijpen dat er met alle behoeften rekening wordt gehouden en dat alles voldoende is. Vervolgens selecteren we op de foto de meubels die we leuk vinden en plaatsen we alles in een enkele collage, kijken of het bij elkaar past, met de kleur van de muren, vloeren, textiel. En pas dan gaan we naar de winkel om te kopen. Nogmaals, de optie blijft om iemand van de bekende ontwerpers te raadplegen en je collage te controleren op vandalismebestendigheid.

Wat creëert interieurontwerp? 5. Interessante inrichting.

 Mis. We hebben al besloten met de muren en met het meubilair, maar onze handen hebben het uiteindelijke decor niet bereikt. Hoe het eruit ziet. Je bestelde een ontwerpproject, de ontwerper tekende je prachtige opties in 3D, en ze zagen er allemaal “gestructureerd” uit, en in het project zijn er honderdvijftig, vermenigvuldigd en besloten om helemaal zonder decor te doen. Het resultaat: kale muren, verdriet, verlangen.

 Correct. We kijken naar foto’s van mooie inspirerende interieurs. We trekken mentaal alle posters, dekens, sierkussens, spiegels, vazen, bloemen, manden af. We krijgen alleen lichte muren, vloer, plafond. Nu kijken we opnieuw naar de foto en begrijpen dat juist zulke snuisterijen een interessant interieur creëren. Ja, om een ​​huis te versieren, moet u van tevoren een aanzienlijk bedrag voorbereiden. Ja, mijn man zal zweren dat hij zou vragen, zoals in een anekdote over IKEA, waar de “15 hooiers” heen gingen als ze naar de winkel gingen “voor bamboestokken”. We luisteren naar niemand, zelfs niet naar de stem van onze eigen rede, maar we gaan doelbewust naar de winkel voor wat ons interieur zo oprecht en uniek maakt.

huizen zoeken

https://be.propenda.com