Dutch tax seminar
Image default
Aanbiedingen

Welke maat kinderbed met lade is geschikt voor jouw kind?

Welke maat kinderbed met lade is geschikt voor jouw kind?

Voor kinderen is het een indrukwekkende ervaring om hun eigen “volwassen” meubels te krijgen – het is een grote gebeurtenis! Maar hoe weet je als ouder welk type en welke bedmaat geschikt is voor je kind? Met standaardbedden, drie stapelbedden en twee- of vierpersoonsbedden zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Wij hebben onze beste tips en adviezen verzameld om je te helpen de juiste bedmaat voor je kind te kiezen. Om te bepalen welke bedmaat je kind zal “passen”, moet je rekening houden met de huidige lengte van je kind en hoe groot hij/zij het komende jaar waarschijnlijk zal worden. En hoe goed kan uw kind klimmen? Hoe veilig manoeuvreert hij/zij rond meubels? Kijken naar hun gedrag op een buitenspeelplaats is vaak een goede indicatie van hoe klaar en zelfverzekerd ze waarschijnlijk zullen zijn als het gaat om hoge meubels.

Meet om te beginnen de stahoogte (voet tot de bovenkant van het hoofd) en de zithoogte (zitvlak tot de bovenkant van het hoofd) van jouw kind om een idee te krijgen welk bed goed zou passen. Vergelijk deze met onze bedhoogte en hoofdruimte afmetingen voor lage, middelhoge en hoge kinderbedden.

Bedden voor kleuters (1,5 – 4 jaar)

Bij de overgang van kinderbed met lade naar bed is een bed dat laag bij de grond staat een goede optie – denk aan standaard of volwaardige bedden of dagbedden met een rugleuning. Optionele bedhekken aan de voorkant zijn erg populair om extra veiligheid te creëren. Voorkom dat u uit bed valt met die stevige rails! Voor jonge kinderen raden wij een matras 90×190 met een laag profiel aan. Houdt je kind van spelen? Voeg een toptent toe om een speelruimte bovenop het bedframe te creëren. Creëer een comfortabele slaapruimte die geluid en licht tegenhoudt. En ze zijn ook superleuk om in te spelen! Ze kunnen gemakkelijk aan elk kinderbed met lade worden toegevoegd en later worden verwijderd. Als je twijfelt of je kind klaar is voor een stapelbed of een loft, raden wij je aan te beginnen met een klassieke stijl zoals een standaard kinderbed met lade, zodat u, wanneer de tijd rijp is, gemakkelijk kunt ombouwen naar een hoger bed.

Kinderen tussen de leeftijd 6 – 9

Klaar om hoger te gaan? Een laag hoogslaper is erg populair bij de lagere school. Kinderen die graag klimmen en veilig zijn op buitenspeeltoestellen houden van lage kinderbe dmet lade. De laage kinderbed met lade meten 129 cm van de vloer tot aan de top van het bed, met een hoogte van 85 cm onder het bed (gemeten van de vloer tot aan de onderkant van de latten). Deze bedden zijn perfect voor kinderen van 45 cm en langer. Hoewel sommige kinderen niet onder deze lage bedden kunnen staan, hebben ze een comfortabele zithoogte voor een gemiddeld kind van de basisschoolleeftijd. De bovenste sport van de rechte ladder is 30 cm hoog, zodat kinderen van 45 cm er gemakkelijk bij kunnen.

Houd rekening met hoofdruimte onder het bed als je van plan bent bureaus toe te voegen of een loungehoek voor uw kinderen te creëren. Een hoge kinderbed met lade geef je 52,5 cm. De plafondhoogte is ook een belangrijke overweging. Hoge kinderbed met lade werken goed in kamers met een plafondhoogte van 2,5 m, hoewel we een matras 90×290 met een laag profiel aanbevelen om de hoofdruimte op het bovenste bed te maximaliseren. De hoogte van de vloer tot de bovenkant van de lattenbodem voor een hoge kinderbed met lade is 54 cm. Voeg daarbij de matras 90×190 en je hebt een slaapoppervlakhoogte van 59 centimeters van de grond. Voor kamers met een plafond van 2,5 meter blijft er dan nog 37 centimeter slaap- en zitoppervlak over. Controleer de zithoogte van je kind om er zeker van te zijn dat je genoeg hoofdruimte overhoudt en dat je de juiste hoogte matras, zoals de matras 90×190 kiest.

kinderbed met lade