Dutch tax seminar
Image default
Aanbiedingen

Welke zomerdekbedden zijn het beste?

Welke zomerdekbedden zijn het beste?

We zeuren over de regen, en als de zon zich dan laat zien, klagen we dat we het te warm hebben. Ventilatoren verdwijnen uit de rekken en we gaan onze dagen door als een beer met een zere kop, omdat we zeggen dat de hitte ons de hele nacht wakker heeft gehouden. Proberen te overleven met een paar uur slaap is geen pretje, maar we kunnen maar beter wennen aan warmere dagen.

Hittegolven

Hittegolven, zoals die in de zomer van 2018 toen de temperatuur piekte op 35,3C, zijn nu 30 keer waarschijnlijker als gevolg van de klimaatcrisis. Slapen met één been uit de dekens gaat niet als u onder een zwaar dekbed ligt. Een zomerdekbed is een must. Deze lichtere, dunnere versies moeten precies de juiste hoeveelheid bedekking bieden zonder te veel gewicht of warmte toe te voegen, en bovenal moeten ze ademend zijn. Nu de zomer voor de deur staat, is het tijd om uw bed klaar te maken voor het warme weer.

Welk type dekbed is het beste voor de zomer?

Bij het kiezen van het perfecte zomerdekbed is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal waarvan het gemaakt is. Natuurlijke dekbedden, zoals die met eenden- en ganzenveren als vulling en dons, hebben de neiging om beter te isoleren, wat betekent dat ze veel warmer kunnen aanvoelen met minder vulling. Maar als u er een kiest met een lage tog, kan het nog steeds geschikt zijn voor de zomermaanden, omdat ze opmerkelijk goed ademen. Als uw dekbed een hogere dons/veren verhouding heeft, zal het lichter zijn. Er bestaan ook bamboe dekbedden.

Wollen dekbedden

Wollen dekbedden zijn compacter, dichter en hypoallergeen. En hoewel ze meestal voor de winter worden gereserveerd, houden ze de lucht goed vast, waardoor ze je ook in de zomer koel kunnen houden.

Synthetische dekbedden

Synthetische dekbedden zijn gevuld met holle vezels of microvezels. De eerste zijn effectiever in het vasthouden van warmte, terwijl de tweede een optie van hogere kwaliteit is die de vulling van dons nabootst, maar met een lichter gevoel, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen die lichtere dekbedden willen of last hebben van allergieën.

Welke tog is een zomerdekbed?

Hoe hoger de tog-waarde, hoe warmer het dekbed. Als u een zomerdekbed voor uw slaapkamer zoekt, is een ideale tog-waarde 4,5 of minder. Er zijn echter ook speciaal voor de zomer ontworpen verkoelende dekbedden te koop, die tot 11 tog kunnen meten.

Houden dekbedden je koel in de zomer?

Slapen in de hitte kan zelfs de diepste slapers beïnvloeden en terwijl sommige mensen er gewoon voor kiezen om tijdens de zomermaanden onder een laken te slapen, zijn er anderen die toch de voorkeur geven aan een dekbed. Als u tot deze laatste categorie behoort, is het goede nieuws dat het mogelijk is om u met een dekbed koel te houden. Het gewicht, of tog, van het dekbed zal een belangrijke rol spelen, dus zorg ervoor dat u investeert in een exemplaar dat niet meer dan 4,5 tog meet, of kies een all-seasons dekbed dat u kunt veranderen afhankelijk van het weer. Het is ook belangrijk welk dekbedovertrek katoen satijn u gebruikt, want sommige stoffen houden uw lichaam ’s nachts op een constantere temperatuur dan andere.