Dutch tax seminar
Image default
Aanbiedingen

5 gouden tips voor een betere nachtrust

Het staat bekent als dé basisbehoefte waar we niet zonder kunnen. Voldoende slaap. Slaap heb je namelijk nodig om de rest van de dag goed te kunnen presteren en functioneren. Toch geeft bijna twee derde van de mensen aan dat ze niet blij zijn met hun nachtrust.  Samen leven in deze maatschappij, waar veel druk wordt gezet op iedereen. We moeten veel werken en goed presteren om zo onze vaste lasten te kunnen betalen. Daarnaast hebben we ook nog een gezin en huishouden dat verzorgd moet worden en misschien ook wel kinderen die naar school moeten worden gebracht en natuurlijk ook weer worden opgehaald. Allemaal factoren die er toe leiden dat wij maar door en door en door gaan. Het stressgehalte blijft hoog en de uurtjes die overblijven voor een goede nachtrust worden er niet meer op.

 

Onvoldoende slaap heeft gevolgen

Wetenschappelijk is onderzocht en bewezen dat een slechte nachtrust de kans vergroot op burn-out, obesitas, chronische vermoeidheid, dementie, kanker, depressie, diabetes en zelfs een beroerte! Een hoop problemen dus. Daarnaast is ook gebleken dat onvoldoende slaap kan resulteren in slecht cognitief functioneren en gedragsproblematiek. Nadelig dus voor die prestatiedrang op het werk en op school.

Beter slapen

Om beter te slapen is het van belang dat je lichaam rust én een veilig gevoel ervaart, voordat het in een diepe rustige slaap kan vallen. Niet alleen het lichaam, maar ook de hersenen herstellen zich alleen op het moment dat ze in een diepe slaap verkeren, ook wel de diepe slaapfase en de REM-fase genoemd. Maar hoe krijgen wij ons lichaam voor het slapen gaan in zo’n rustige toestand zodat we beter kunnen slapen in deze drukke maatschappij? Daar is toch helemaal geen tijd voor?

 

SensoLife producten om beter en rustiger te slapen

SensoLife beschikt over een groot assortiment aan verzwaringsdekens, verzwaringsvesten, verzwaringskussens en verzwaarde slaapzakken. Er is keuze uit verschillende kleuren en maten. Daarnaast wordt er samen gekeken naar het ideale gewicht van de verzwaring, dat passend is bij de gebruiker. Zo kan jij zelf een verzwaringsdeken samenstellen die perfect past in jouw of bijvoorbeeld jouw kind zijn slaapkamer, wat het slapen net weer wat aangenamer maakt.

Ben jij klaar om beter te slapen? Hier onder staan vijf tips om je verder te helpen.

 

Een aantal mooie tips voor een betere nachtrust

  1. Zorg ervoor dat je overdag lichamelijke activiteit krijgt. Gun je lichaam en geest momenten in een andere omgeving, frisse lucht en zorg dat je voldoende fysiek beweegt. Hierdoor heeft het lichaam aan het eind van de dag een voldaan gevoel waardoor je makkelijker in slaap valt. En wie weet geniet jij er ook wel heel erg van!
  2. Kijk niet naar een scherm voordat je naar bed gaat. Deze beeldschermen verhogen namelijk je hersenactiviteit, terwijl je juist je hersenactiviteit wilt verlagen om beter te kunnen slapen. Zorg dat je een uur voor het slapen gaan geen beeldschermen gebruikt en verwijder deze het beste ook uit de slaapkamer, zodat je niet in de verleiding komt. Wist je dat ruim 80% van de mensen beeldschermen mee naar bed neemt?  Dit is niet slim. 
  3. Let op het consumeren van cafeïne en alcohol houdende dranken. 66% van de mensen drinkt cafeïne houdende dranken voor het slapen gaan en 68% geeft aan alcohol te drinken tijdens de avonduren. Beide hebben ze nadelige gevolgen voor de slaap. Door de cafeïne kom je moeilijk in slaap en door de alcohol blijf je hangen in een lichte slaap, waardoor je lichaam niet volledig tot rust komt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je geen zware maaltijden eet voor het slapen gaan.
  4. Om mee te beginnen, moet je zorgen voor een vast slaapritme. Zoek voor jezelf uit hoeveel uur slaap jij nodig hebt om de dag erna goed te kunnen functioneren.
  5. Neem eens een lekkere een warme douche, lees vervolgens een boek, demp de lichten en gun je eigen lichaam diepe druk met bijvoorbeeld een verzwaringsdeken of verzwaringskussen. Bouw voor jezelf een relaxend avondritueel. Maak zeker dat je lichaam en geest voldoende rust ervaren voordat je je ogen sluit. Begin hier ruim een uur voor het slapen mee

 

Voordelige effecten van een verzwaringsdeken op de slaap

Heb je al eens gehoord van een verzwaringsdeken of een verzwaringskussen? Dit zijn producten met extra gewicht. Door het gewicht van een verzwaringsdeken wordt er druk uitgeoefend op de dieper gelegen sensoren in je lichaam, zoals je gewrichten, spieren en pezen. Wanneer er druk op je lichaam komt, wordt er een seintje gegeven aan je hersenen dat de omgeving veilig is en je lichaam in rust kan verkeren. Dit heeft een positief effect op het in- en doorslapen. Heb je echt geen tijd voor een rustig avondritueel of ben je zo vol met energiek dat je echt iets meer nodig hebt dan alleen wat bewegen door de dag heen? SensoLife heeft de perfecte oplossing.