Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert

U kent ADXpert misschien wel van integratie 2e spoor, maar wist u dat dit slechts één van onze diensten was? ADXpert verzorgt namelijk ook arbeidsdeskundig onderzoek. Een arbeidsdeskundig onderzoek zorgt vaak voor meer duidelijkheid, dat is de waarde ervan. Als een werknemer voor langere tijd arbeidsongeschikt is, dan biedt een arbeidsdeskundig onderzoek vaak de uitkomst. ADXpert regelt dan een aantal interviews met onze arbeidsdeskundigen, en met behulp van de inbreng van de bedrijfsarts wordt dan bepaald of de werknemer zijn of haar eigen werk zou kunnen hervatten of niet. Mocht dit het geval zijn, dan onderzoeken we of dit mogelijk is bij de eigen werkgever, door het werk eventueel passend te maken, of we gaan op zoek naar ander passend werk bij een andere werkgever.

Wanneer is een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert nodig?

U vraagt zich misschien af wanneer het nodig is om een arbeidsdeskundig onderzoek uit te voeren. Een arbeidsdeskundig onderzoek kan antwoord geven op de volgende vragen: Zou het werk aangepast kunnen worden naar wat er mogelijk is voor de werknemer? Kan de werknemer terugkeren naar hun eigen werkplek of niet? Als dit niet het geval is, moet er dan gezocht worden naar een andere werkplek buiten de eigen organisatie? (in dit geval kan ADXpert verder met re-integratie 2e spoor) Hoe belastbaar is de werknemer op dit moment? Zijn er andere functies beschikbaar en mogelijk binnen uw organisatie voor de werknemer? Wanneer u het antwoord zoekt op deze vragen, dan is arbeidsdeskundig onderzoek een goede optie.

Arbeidsdeskundig onderzoek van het eerste en het tweede spoor

Er is een verschil tussen arbeidsdeskundig onderzoek van het eerste en het tweede spoor. Dit verschil ligt in de organisatie waar de werknemer zal komen te werken. Tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek wordt er eerst gezocht naar mogelijkheden om binnen het eerste spoor te blijven, de werknemer blijft dan in dezelfde organisatie als eerst werken. Als dit niet lukt, dan gaat het arbeidsdeskundig onderzoek over op het tweede spoor, en wordt er gezocht naar een alternatieve werkplek voor de werknemer bij een andere organisatie. Heeft u een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert nodig? Bezoek onze website voor meer informatie.