Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Bitcoin kopen en verkopen

Cryptocurrency zijn hot. Steeds meer mensen stappen in en de totale markt van cryptovaluta stijgt ook enorm. Om in te stappen moet je vaak beginnen met het kopen van Bitcoin. Dit wordt op de markt ook afgekort als BTC. Je kan dit op verschillende manieren kopen. Voor Nederlander is het vaak het makkelijkste om het via iDEAL te doen. Zo doe je dit op een vertrouwde en bekende manier. Gevorderden storten hun geld direct naar een exchange toe, maar dit wordt afgeraden voor de echte beginners. Er zijn meerdere websites waarbij je Bitcoin kopen kan. Ook is het mogelijk – als je hopelijk veel winst hebt gemaakt – jouw BTC weer te verkopen. Bij Bitcoinsaltcoins.nl hebben zij hier meerdere stappenplannen en blogs over geschreven.

Bitcoin kopen

Als je net bent begonnen met het kopen en verkopen van cryptovaluta, dan kun je het beste starten met direct kopen via iDEAL. Lees daarvoor eens het Bitcoin kopen stappenplan. Hier lees je precies wat voor stappen je moet ondernemen om dit te doen. Voor sommige opties hoef je zelf nog geen ingewikkelde wallet (digitale portemonnee) aan te maken. Deze wordt voor jou gratis aangemaakt. Zo kun je goed kennis maken met de wondere wereld van cryptogeld.

Bitcoin verkopen

Bitcoin verkopen is erg makkelijk. Je doorloopt eigenlijk dezelfde stappen als bij het kopen van BTC, maar dan andersom. Ook hiervoor heeft de Nederlandstalige Bitcoin-website een uitgebreid stappenplan geschreven. Je kan het bij meerdere aanbieders verkopen. En je krijgt hier direct euro’s op jouw bankrekening voor gestort. Sommige aanbieders hebben zelfs de optie tot spoedbetaling voor een paar euro extra. Zo krijg je jouw geld direct op de bankrekening

Wat is BTC eigenlijk?

Bitcoin is een peer-to-peer digitale currency. Het is bedoeld als betaalmiddel tussen mensen en/of bedrijven. Er komt geen bank of overheid aan ten pas. Het is een echte decentrale valuta. Betalingen worden onderling gecontroleerd door de miners. Dit zijn computers of systemen die met rekenkracht ingewikkelde sommen oplossen.

 

https://www.bitcoinsaltcoins.nl