Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Bonis en de kosten om een bedrijf te starten

Als u een eigen bedrijf wilt opstarten moet u wel weten of u het financieel haalbaar is om aan alle verplichtingen te voldoen. In dit artikel zetten wij daarom een aantal kostenposten op een rij waar u rekening mee moet houden als u uw eigen onderneming gaat opstarten. Heeft u geen zin om bezig te zijn met de boekhouding? Dan kunt u de hulp van Bonis Accountancy inschakelen. Op https://www.bonis.nl/ kunt eenvoudig in contact komen met deze accountant. Deze accountant zal altijd voor u klaar staan met advies en daarnaast bent u altijd geïnformeerd over de financiële informatie over uw bedrijf door middel het gebruik van een app.

KvK kosten

Bij het starten van een onderneming moet u zich waarschijnlijk inschrijven bij de KVK. U kunt langsgaan bij een KvK-kantoor om dit te doen. Het inschrijven bij de KvK kost wel geld. U betaald eenmalig 50 euro om deze inschrijving te doen en betaald nog eens 15 euro als u een uittreksel wil van de inschrijving.

Kantoorkosten

aan de slag maar soms is het nodig om te investeren in een pand. Indien u uw huis gaat gebruiken als kantoor kunt u vaak niet genieten van aftrekposten voor de kosten van het kantoor. Als u echt een kantoorpand moet huren kunt u genieten van aftrekposten van bijvoorbeeld het interieur van het kantoor. Let bij de kantoorkosten ook op onvoorziene kosten. Vaak houden ondernemers geen rekening met het aanschaffen van bijvoorbeeld een office-pakket.

Telefoon en internet

Het is wel zo handig dat u goed bereikbaar bent voor uw klanten. U moet daarvoor een abonnement afsluiten voor telefoon en internet. Deze kosten kunnen in sommige gevallen best flink oplopen. Gelukkig kunt u de kosten voor deze zaken aftrekken van uw winst. Gebruikt u uw telefoon zowel voor privé als zakelijk gebruik? Dan mag u zelf inschatten welk deel van het gebruik zakelijk is.

https://www.bonis.nl/