Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Een kinderkamer omtoveren tot een tienerkamer

Er komt een moment waarop je gaat merken dat jouw schattige kindje ineens een puber is geworden. Ineens praten ze heel brutaal terug, doen ze lekker waar ze zin in hebben, zijn ze het ene moment heel vrolijk en het volgende moment plotseling heel verdrietig, ze zijn wispelturig en raken soms ook in de problemen. Waarschijnlijk hebben jullie heftige discussie over van alles en nog wat. Als ouder heb je het gevoel dat je je kind aan het kwijtraken bent, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Zeker in tijden van corona zitten jullie waarschijnlijk dichter op elkaars lip. Dat zorgt niet altijd voor de beste sfeer in huis, maar jullie zullen er samen iets van moeten gaan maken.

 

Aangezien jullie toch allemaal veel tijd thuis zijn, is dit dé kans om samen dingen te gaan doen. Dit hoeven helemaal geen grote dingen te zijn, kleine dingen zijn ook goed. Misschien is het wel leuk om samen de kinderkamer waar je tiener nog steeds in slaapt samen te gaan verbouwen. Zeker als ze na deze zomer naar de middelbare school gaan, zullen ze het fijn vinden om andere dingen in hun kamers te hebben.

 

Maar goed, hoe doe je dat; klussen met je tiener? Begin ermee om samen te kijken wat er allemaal mag blijven in de kamer en wat er weg kan. Haal alle spullen die weg moeten uit de kamer en haal ze zo nodig ook uit elkaar. Het is dan fijn om alle schroeven even te sorteren, zo kan je ze makkelijker vinden als je ze nog eens nodig hebt. Doe bijvoorbeeld de woodies houtschroeven in een ander bakje dan de snelbouwschroeven. Vervolgens heeft de kamer een likje verf nodig en ook nieuwe meubels, bijvoorbeeld een bureau waar je huiswerk aan kan maken. Ook is het slim om nog even in de klerenkast te kijken wat er allemaal weg kan en tot slot kan je de kamer leuk versieren met wat je tiener maar wil!

https://www.bnvtools.nl/