Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Elk seizoen duurzaam

Elk seizoen duurzaam

Doordat de hele wereld nu als sinds februari in de ban is van het corona virus, zijn andere dringende maatschappelijke vraagstukken even op zij geschoven. Dit betekent natuurlijk niet dat deze maatschappelijke problemen ineens zijn verdwenen. Nee, er is alleen een groter probleem bij gekomen waardoor de eerdere problemen even aan de kant zijn geparkeerd. Dat is eigenlijk helemaal niet goed, want deze maatschappelijke vraagstukken zijn er nog steeds. Dat er een groter probleem zoals corona bij is gekomen, betekent niet dat bijvoorbeeld de zwarte pietendiscussie, de vuurwerkdiscussie en de klimaatdiscussie moeten vergeten. Wij moeten zorgen dat deze  maatschappelijke vraagstukken over duurzaamheid weer actueel worden. Elk klein dingetje, dus in dit artikel geef ik jou per seizoen inspiratie over wat jij zelf kan doen.

 

Laten we beginnen bij de herst, het seizoen waar we nu in zitten. De voedselindustrie is heel vervuilend, dus als je dat tegen wil gaan dan koop je zo veel mogelijk biologische producten die in Nederland in de herfst rijp zijn.

 

Wanneer de temperaturen dan beginnen te dalen en er een poollucht over de straten begint te waaien, voel je het al aankomen: het wordt nu echt winter. In de winter gaan veel mensen op zoek naar een kunstkerstboom aanbieding. Wanneer je gaat een versierde kerstboom kopen die van kunststof is gemaakt, dan blijven de echte kerstbomen leven en kunnen ze de CO2 omzetten in zuurstof.

 

Na de winter breekt de lente aan, het seizoen van een nieuwe start. De lente is vaak toch nog wel koud, dus in de meeste huizen staat de verwarming dan ook nog aan. Dat kost een hele hoop geld en energie. Hoe minder elektriciteit je gebruikt, hoe beter dat is voor je portemonnee én voor het klimaat. Wat je makkelijk kan doen, is het zo goed mogelijk isoleren van je huis, door bijvoorbeeld tochtstrips bij kozijnen en deuren te plakken.

 

Tot slot wordt het zomer en is de verwarming niet meer nodig. De zon schijnt volop, en daar kan jij gebruik van maken door zonnepanelen op je dak te  plaatsen. Zo wek je duurzame stroom op waar je het hele jaar van kan genieten.

https://xmasdeco.nl/