Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Het gemak van geld

Het gemak van geld

Laten we het spreekwoord ‘geld maakt niet gelukkig’ even vergeten.Je hebt nou eenmaal geld nodig om te leven, leuke dingen te doen en vooral leuke dingen te kopen. Vooral voor de grote uitgaven die je later in je leven te wachten staan heb je een hoop geld nodig. Veel mensen hebben dit geld echter niet. Een lening afsluiten biedt voor deze mensen vaak een oplossing. Vroeger kon je alleen via je bank geld lenen. Later kwamen er speciale bedrijven bij die aan kredietverstrekking doen maar tegenwoordig kan geld lenen ook snel en gemakkelijk via internet, kijk maar eens naar een website als http://www.geld-lenenonline.nl/. Dit is vaak vele malen goedkoper dan lenen via de bank of een instantie. Ook al wordt het je via internet heel gemakkelijk gemaakt, maak het jezelf niet te makkelijk. Lees altijd de kleine lettertjes en voorwaarden, waar je ook een lening afsluit. Dit voorkomt dat je voor nare verrassingen komt te staan wanneer je de lening eenmaal hebt afgesloten.

Online geld lenen: de ins en outs

Een kredietverstrekker via internet werkt in principe niet anders dan een bank of een daadwerkelijk bedrijf waar je geld kunt lenen. De kredietverstrekker leent jou een bepaad geldbedrag. Dit bedrag betaal je vervolgens in delen terug, plus rente. Geld lenen kost hoe dan ook geld – je betaalt het volledige bedrag terug en daar bovenop de rente. Bekijk voordat je een lening afsluit de verschillende websites die leningen aanbieden. Elke website heeft andere regelingen en rentepercentages. Het loont om te kijken wat het beste bij jouw wensen en financiele situatie past. Online geld lenen: snel en gemakkelijk Vroeger rustte er nog wel eens een taboe op het lenen van geld. Dit is tegenwoordig helemaal niet meer aan de orde. Sterker nog: bijna iedereen heeft vandaag de dag wel een lening lopen. Zolang je weet wat de risico’s zijn kan je in feite niets gebeuren. De voordelen zijn, zeker bij geld lenen via internet, groot. Een kredietverstrekker op het internet zal vaak scherpere leningen aan kunnen bieden omdat ze geen onnodige kosten hoeven te maken. De vergelijking is makkelijk: een groot pand met veel medewerkers versus een bedrijf wat low budget kan draaien in een klein kantoor omdat ze bijna al hun zaken online regelen. Dat scheelt tijd en geld. Hierdoor kunnen ze lagere rentes aanbieden waardoor jij uiteindelijk goedkoper uit bent. Hier komt nog bij dat een lening afsluiten bij een kantoor meer tijd kost. Je moet er heen voor een of misschien zelfs meerdere afspraken voordat alles geregeld is. Een lening afsluiten via internet kan bij wijze van spreken met een klik geregeld zijn. Je kunt rustig de tijd nemen om alles uit te zoeken en in te vullen, en als je alles gedaan hebt is het binnen no time geregeld.

Geregistreerd bij het BKR, wat nu?

Je herkent de naam vast wel, of je nu al eens eerder geld hebt geleend of niet. Het BKR, oftwel Bureau Krediet Registratie registreert geldleners en de manier waarop zij met hun lening omgaan. Ze houden bijvoorbeeld bij of je telkens netjes aflost. Veel kredietbedrijven vragen informatie op bij het BKR voor ze akkoord gaan met het verstrekken van een lening. Ze willen zeker weten dat ze met jou als lener geen al te grote risico’s lopen. Heb je al eens eerder geleend en is dit altijd goed verlopen? Dan zal een kredietverstrekker er geen enkele moeite mee hebben om jou geld te lenen. Het is dus verstandig hier wel altijd even over te informeren.