Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Ik ga scheiden, hoe bereid ik dit voor?

Er zijn verschillende manieren hoe je je kunt voorbereiden op een scheiding en Floor Mediation is er een van. Een scheiding is natuurlijk nooit leuk, en er komt veel bij kijken. Wanneer je kinderen hebt is het helemaal een lastig verhaal. Doordat het niet een makkelijk proces is waar de partners en kinderen door moeten is het belangrijk dat iedereen zich goed voorbereid. In dit artikel zullen er tips gegeven worden en zal er toelichting komen op welke manier Floor Mediation kan helpen bij een scheiding.

 

Tips

Naast Floor Mediation waar straks wat meer over verteld gaat worden zijn er verschillende tips die kunnen helpen het proces omtrent de scheiding iets te verzachten. Er zijn namelijk verschillende punten waar aan gedacht moet worden. De eerst tip is een duidelijk plan opstellen. Dit plan moet door beide ouders opgesteld worden. Wanneer dit plan is gemaakt moet er bepaald worden wanneer de kinderen het moeten weten. Het belangrijkste tijdens het proces van de scheiding is dat er open en eerlijk tegen elkaar wordt gesproken. Het is ook handig om tegelijk het nieuws te vertellen aan ouders, vrienden en familie. De belangrijkste tip wanneer je het verteld aan de kinderen is om eerlijk te zijn, en geen ruzie te maken. Daarnaast moet je niet teveel in details treden hoe de scheiding tot stand gekomen is. Een andere tip is om de kinderen het ver van te voren te vertellen, zodat ze kunnen wennen aan het feit dat er dingen gaan veranderen. Een andere tip is het inschakelen van Floor Mediation wat in de volgende alinea wordt toegelicht.

 

Floor Mediation

Floor Mediation houdt in dat je een externe praktijk inschakelt die je helpt bij het proces. Hier werken professionals die jarenlang ervaring hebben. Dit zal ervoor zorgen dat uw proces zo goed mogelijk gaat verlopen. Floor Mediation kan u helpen bij maken van afspraken, standpunten en emoties verduidelijken aan de partner en zorgen dat de communicatie goed verloopt. Wanneer de tips niet werken, schakel dan Floor Mediation in!