Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Ingreep aan borsten nog altijd populair

Plastische chirurgen over de hele wereld doen goede zaken. De vraag naar hun diensten blijft stijgen en ook de hoeveelheid behandelingen blijft met het jaar groeien. Van rimpelbehandelingen tot het opvullen van lippen, iedereen lijkt er tegenwoordig aan mee te doen. Wat ook heel erg opvalt is dat het aantal vrouwen dat een borstvergroting laten doen steeds meer toeneemt. Ook het aantal borstverkleiningen neemt toe in Nederland. De rede hiervoor is alles behalve duidelijk, maar er zijn wel een aantal redenen voor te bedenken.

Voor diegenen die een borstverkleining ondergaan zijn er een paar vaak genoemde redenen. Enerzijds is het doordat meer mensen het gingen doen bekender geworden waardoor vrouwen die last hadden van het gewicht en de omvang meer bekend waren met de ingreep, waar ze vroeger simpelweg niet afwisten van de behandeling. Anderzijds zie je ook dat veel vrouwen een borstverkleining ondergaan als onderdeel van het afvallen. Steeds meer mensen hebben last van overgewicht en dit resulteert ook in overtollig vet in de borsten. Met een borstverkleining kan dit dan worden verminderd.

Voor borstvergrotingen geldt ook dat de redenen niet geheel duidelijk zijn en het van persoon tot persoon verschilt. Het schoonheidsideaal en het minder worden van de taboe spelen zeker mee, evenals het feit dat een borstvergroting goedkoop is geworden in vergelijking met enkele jaren geleden toen men er een fortuin voor moest betalen. Overigens zijn het niet alleen vrouwen met te kleine borsten die overgaan tot een vergroting. Er zijn ook veel vrouwen die een prima cup maat hebben maar besluiten over te gaan tot een vergroting om de ongelijkenissen tussen de borsten te verminderen of simpelweg omdat ze nog grotere borsten willen.

Het is lastig te zeggen of het nog populairder zal worden of dat de populariteit juist zal afnemen in de toekomst, dus dit zullen we tegen die tijd pas zien.

http://faceland.nl/