Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Wat moet je weten over linkbuilding

 

De laatste jaren is linkbuilding steeds meer aan verandering onderhevig. Waar je voorheen gewoon blind zoveel mogelijk links moest genereren, komt er tegenwoordig veel meer bij kijken. Op websites als Backlinko kun je hele lappen tekst lezen over linkbuilding, maar door de overload aan informatie, zie je soms door de bomen het bos niet meer. We hebben daarom getracht linkbuilding terug te brengen naar enkele basisfundamenten. Door je aan deze vuistregels te houden, heb je een mooi begin om autoriteit voor jouw website op te bouwen.

Maak iedere pagina bereikbaar

Voordat je ook maar na gaat denken over het kunstmatig beïnvloeden van het algoritme van Google, is het eerst zaak om jouw eigen website op orde te hebben. Je moet er namelijk voor zorgen dat iedere pagina op jouw website bereikbaar is en in verbinding staat met de homepagina. Wanneer je dit niet doet, heeft linkbuilding geen zin, daar de autoriteit op jouw website niet doorgegeven kan worden.

Anchortekstprofiel

Wanneer je eenmaal de interne linkbuilding van jouw website op orde hebt, kun je na gaan denken over het anchortekstprofiel van jouw website. Dit heeft namelijk een grote invloed op hoe Google jouw ziet. Je wil je niet alleen richten op zoekwoorden en gerelateerde termen, maar je wil ook jouw merknaam versterken. Wanneer je een sterk merk hebt, helpt dit mee om erkenning te krijgen van Google. Daarbij wil je ook genoeg ‘natuurlijke’ anchorteksten creëren, zodat Google niet denkt dat je de boel zit te belazeren.

Natuurlijke groei

Als je autoriteit op wilt bouwen voor jouw website, is het wel zaak dat deze autoriteit op een ‘natuurlijke’ manier groeit. Dit betekent dat je niet de ene dag 100 links aan moet maken, om het vervolgens weer een aantal maanden stil te leggen. Het is juist zaak om de links zo goed mogelijk te verdelen, zodat jouw autoriteit op een proportionele manier toeneemt.

Hulp nodig?

Linkbuilding blijft een lastig fenomeen, waar zo hele boeken over geschreven kunnen worden. Wil je dit dan ook liever uitbesteden aan een professional? Dan kun je SAM Online Marketing inschakelen. Deze betrouwbare partij heeft jarenlange ervaring op het gebied van linkbuilding, waardoor je zonder zorgen uit handen kunt geven.