Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Zichtproblemen verhelpen met achteruitrijcamera’s

Op de snelweg rijden altijd verschillende voertuigen voorbij. Tussen de personenauto’s rijden een aantal sportwagens en op de rechterrijstrook verplaatsen met name vrachtwagens op een lagere rijsnelheid. Ook manoeuvreren ambulances en politieauto’s soms door de files om sneller op de locatie van een ongeval te komen. Ondanks de verschillende afmetingen van de verschillende voertuigen, kan iedereen zich veilig verplaatsen. Toch ondervinden vrachtwagenbestuurders, bestelbuschauffeurs en ambulancerijders regelmatig beperkingen met betrekking tot hun zicht. De gigantische omvang van de wagens zorgt er namelijk voor dat er een dode hoek ontstaat aan de achterzijde en zijkanten van de voertuigen. De vraag is om die reden: hoe kan er voertuig- en verkeersveiligheid gerealiseerd worden gedurende het rijden met een groter voertuig?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is vrij eenvoudig. Zichtspecialist Van Zwitserland heeft namelijk verschillende achteruitrijcamera’s ontwikkeld, waaronder de waeco achteruitrijcamera en camos achteruitrijcamera, die het zicht van bestuurders optimaliseren op de weg. De camera’s maken het mogelijk om zicht te krijgen op de situatie rondom het voertuig, zodat er ook zicht is in de dode hoek en aan de zijkanten van het voertuig. Dit zijn plekken die zonder de camera niet zichtbaar zijn voor de voertuigrijder. Fietsers die bijvoorbeeld achter een vrachtwagen staan te wachten, worden op die manier opgemerkt en ook ambulances kunnen makkelijker door drukke mensenmassa’s bewegen. Gevaarlijke situaties worden zo minder risicovol en bestuurders kunnen onveilige scenario’s voor zijn.

Rijd jij al op een veilige manier op de weg of ondervind jij toch regelmatig nog problemen met jouw zicht door de afmetingen van het voertuig? Schroom dan niet om een bezoekje te brengen aan de website van Van Zwitserland, waar je geadviseerd wordt over de mogelijkheden in achteruitrijcamera’s en camerasystemen voor zichtoptimalisatie. Wij denken met je mee om de juiste oplossing te vinden voor jouw zichtprobleem in het verkeer.

https://www.vanzwitserland.nl/