Dutch tax seminar
Image default
Business / Financial Services

Zo gemakkelijk is online geld overmaken geworden

Dankzij het internet is het tegenwoordig heel gemakkelijk om je geldzaken vanaf huis te regelen. Je hoeft niet meer naar een bank toe om daar je bankzaken te regelen via iemand van de bank. Een eigen digitale mijn rekening Santander kan je aardig wat geregel besparen. Lees hier over de voordelen die een online betaalrekening of bankrekening nou eigenlijk voor je heeft.

Geld overmaken vanuit huis
Een groot voordeel van online geld kunnen overmaken is dat je het gewoon thuis vanuit je luie stoel kunt doen terwijl je toch achter je computer zit. Je hoeft er de deur niet voor uit en dit bespaart je dus een heleboel tijd. Vanaf je computer kun je geld overschrijven, betalingen doen, rekeningen betalen en nog veel meer. Ook automatische overschrijvingen zijn via de website van je bank zo geregeld zolang je in kunt loggen op je eigen account.

Wanneer je wilt overschrijvingen doen
Vroeger was je gebonden aan de openingstijden van een bank. Je kunt dan alleen tijdens kantooruren een overboeking doen of geld opnemen. Later kwamen er dan wel de pinautomaten bij waarmee je door middel van een pasje geld uit de muur kon trekken, maar ook die waren vaak niet 24/7 te gebruiken. Je computer of laptop is altijd op te starten en daarom een mooi alternatief voor als je niet de tijd of zin hebt om helemaal naar de bank te gaan voor een simpele overschrijving. Bij een bank moet je immers ook vaak wachten op je beurt en dat voorkom je als je zelf thuis op je gemak geld naar iemand anders kunt overmaken.

Online shoppen wordt mogelijk
Online shoppen wordt via internetbankieren ook ineens een mogelijkheid. Je hebt dan niet het probleem met acceptgiro’s die weer teruggestuurd moeten worden. Je kunt gewoon online betalen en kunt dan zonder zorgen afwachten tot je pakketje nieuwe kleding of zelfs eten wordt bezorgd. Er zijn tegenwoordig maar weinig winkels die geen online shop hebben en de reden daarvoor is gewoon omdat online elektronica, kantoorartikelen of hele meubels online bestellen gewoon erg handig is.

Apps
De meeste banken hebben ook wel een app die je op je telefoon kunt zetten. Daarmee kun je meestal geen grote bedragen overmaken maar kleine bedragen kun je dan gewoon vanaf je mobiele telefoon versturen. Zo heb je jouw bank eigenlijk altijd bij je. Zo kun je internetbankieren wanneer en waar je dan maar wilt.

Tikkie
De laatste tijd is de zogenoemde Tikkie ook erg in opkomst. Dit is een betaalverzoek dat je aan iemand kunt doen via je mobiele telefoon. De ontvanger krijgt dan een berichtje met het betaalverzoek. Hij of zij kan vervolgens via de smartphone waarnaar het berichtje is gestuurd aan het betaalverzoek voldoen. Dat verzoek stuurt je namelijk rechtstreeks naar de app van je bank waar alle gegevens al klaar staan en alleen bevestigd hoeven te worden. Dit is voor zowel de verstuurder als ontvanger van het betaalverzoek erg handig. Bij bijna iedere bank is het wel mogelijk om een Tikkie te versturen.