Dutch tax seminar
Image default
Woning en Tuin

3 tips tegen kou in je woning

Heb jij je verwarming ook een paar graden terug gedraaid omdat de gasrekening anders niet meer te betalen is? Dan zal het thuis niet altijd makkelijk zijn om warm te blijven. Met onze tips kun je de verwarming toch die paar graden kouder laten, maar zal je huis minder snel afkoelen. Wil je weten wat je tegen kou kunt doen? Kijk hier voor meer informatie.

Onze tip is om je woning zo goed mogelijk te isoleren. Met goede woning isolatie zorg je dat gestookte warmte ook daadwerkelijk binnen blijft en zorg je dat de kou van buiten niet zo snel je huis kan binnendringen. Laten we kijken wat de meest effectieve middelen zijn!

 

  • Ramen isoleren

Eén van de dingen die je het eerste moet doen als je enkelglas of dubbelglas hebt, is je ramen isoleren. Dat kan door je ramen in zijn totaliteit te vervangen voor hoge rendements ramen. Die met triple glas zijn het beste. Maar dan ook meteen het duurste. Heb je geen budget voor deze vrij dure investering. Beplak dan in ieder geval je ramen met isolerende raamfolie. Dat is een folie welke je aan de binnenkant van het raam aan brengt. Het zorgt voor een extra isolerend laagje achter het glas. Dit werkt zeer effectief en houdt kou buiten en warmte binnen.

 

  • Kieren dichten

Kou in je huis komt vaak door kieren in je woning. Nu zul je wellicht denken, mijn huis heeft toch geen kieren. Maar dat is onjuist. Elke woning heeft kieren. En deze bevinden zich met name rond de ramen en deuren. Voel eens goed bij je ramen of je er geen tocht voelt? Is dat zo? Dan zou ik je aanraden om direct je probleem op te lossen door die kieren te dichten met vulmiddel of met zelfklevende strips tegen tocht. Zorg thuis trouwens ook voor warme dekens en warme sokken. Dit helpt altijd tegen kou en is vaak gewoon voor handen. Warme sokken kun je trouwens vinden bij sokken-outlet.

 

  • Isoleer je dak

Vaak komt er ook heel veel kou van de zolder af. Je zou de zolder kunnen afsluiten met een deur. Maar als dat niet mogelijk is, zou je het beste ook je zolder kunnen isoleren.