Dutch tax seminar
Image default
Woning en Tuin

Vliegengordijnen voor de schuifpui

Het is momenteel nog regenachtig en koud buiten. Maar binnen enkele weken zou dat zomaar eens anders kunnen zijn. We naderen namelijk het voorjaar en kijken er dan ook al rijkhalzend naar uit. Het voorjaar, alles wordt weer groen, de vogels gaan weer zingen en de zon laat zich, na maanden, eindelijk weer zien. Maar het voorjaar heeft ook nadelen. Nou eigenlijk heeft het maar één nadeel. Maar wel een groot nadeel. En dat is de komst van vliegen en andere insecten.

Zodra het voorjaar zich inzet begint het gedonder weer met insecten. Dat betekend weer irritante vliegen die om je heen blijven vliegen en je telkens lastig vallen. Muggen die snachts in de aanval gaan en je wakker houden. En soms zelfs wespen in huis die op de zoetigheid van de frisdrank afkomen. Reken dit voorjaar direct af met die insecten en zorg dat ze niet in je huis komen!

 

Hoe houden we insecten buitenshuis?

Hoe we dat gaan doen? Nou simpel, door gebruik te maken van deurhorren of vliegengordijnen. Voor normale deuren, je weet wel, de doorsnee voor en achterdeur, daar zijn volop vliegengordijnen te krijgen. Lastiger wordt het als je een vliegengordijn zoekt voor je schuifpui. Bij Vliegengordijnkopen.nl een website in, jawel: vliegengordijnen en raamhorren, hebben we een speciale hordeur voor de schuifpui gespot. Die hordeur moet je nog wel zelf op de juiste maat maken. Maar volgens de webshop is dat allemaal niet zo moeilijk. Je hebt dan wel een perfect gesloten vliegengordijn voor je schuifpui zitten. Dus die kan je dan de hele zomer open zetten, zonder dat er ook maar één vlieg of mug naar binnen kan komen!

Zorg niet alleen voor je deuren, maar ook voor je ramen. Want ook daar komen veel insecten door naar binnen. Vooral tegen het avonduur als de insecten in de gaten hebben dat het binnen lekker warm is. Met een beetje pecht heb je zo 10 muggen in je slaapkamer en kun je de nachtrust wel vergeten. Beter doe je er dan aan om een raamhor voor of achter je raam te zetten. Er zijn ook speciale rolraamhorren of als je een dakraam hebt een dakraamhor. We adviseren je om dit nu al voor elkaar te maken. Dan kun je van de zomer de deuren en ramen open gooien en lekker genieten van het mooie weer.